IndonesieNU

Voorwerpen uit VOC-tijd gevonden in Semarang

Voorwerpen uit VOC-tijdgevonden in Semarang

09-09-2014 | Nieuws
Archeologen hebben in Semarang, Midden-Java, oude voorwerpen die onder meer afstammen van de Ching-dynastie uit de 18e eeuw. Het zou gaan om stukken keramiek, glas, metaal, aardewerk en dierlijke botten.
De voorwerpen zijn gevonden op de plek waar archeologen onlangs de 'grootmoeder' van Kota Lama hebben ontdekt: een stadsdeel dat is gebouwd aan het begin van de 17e eeuw en dus twee eeuwen ouder is dan het oude stadsdeel van Semarang dat wij nu kennen  [Lees ook: Verborgen oude stad in Semarang].

Archeologen hebben niet alleen stukken keramiek gevonden die afstammen van de Ching-dynastie, maar ook stukken keramiek uit de Nederlands koloniale periode (1824).


     Gewassen, gedroogd en gescheiden


'We hebben de voorwerpen gewassen, gedroogd en van elkaar gescheiden. Het gaat om zo'n 100 gemengde stukken. De scherven keramiek komen van China en Europa', aldus archeoloog Novida Abbas tegenover Detik.comEerder vond het onderzoeksteam op dezelfde plek ook al twee metalen VOC-munten uit 1800.

De opgravingen zijn gedaan bij bastion De Smits ten zuidwesten van Kota Lama. Archeologen vermoeden dat op die plek een stadsdeel heeft bestaan dat nog ouder is Kota Lama Semarang [Lees ook: 5 topattracties Semarang]. 

Foto: Indonesiënu

Gerelateerde artikelen

Het verhaal achter de nootmuskaat

Het verhaal achter de nootmuskaat

05-03-2014 | Familie Van den Broeke, perkeniersfamilie op Banda
De familie Van den Broeke beheert sinds het midden van de zeventiende eeuw nootmuskaatplantages op de Banda-eilanden in ...
Meer »