IndonesieNU

Vliegeren populair op Bali

Vliegeren populair op Bali

04-08-2014 | Ervaar Bali
Vliegeren is erg populair op Bali. Elk jaar vindt er in Sanur, in de maand juli of augustus, het internationale vliegerfestival plaats. Dit festival trekt jaarlijks veel bekijks. De vliegers die worden opgelaten zijn ware kunstwerken van soms wel 10 meter lang, gemaakt door de lokale bewoners van het eiland.
Ita Amahorseija schrijft in haar blog dat het vliegeren daar volop aan de gang is. Met name in de maanden juli tot en met september wordt er volop gevliegerd, omdat er dan een sterke wind waait. 

Vliegeren Bali Ita Amahorseija

Bali kent meerdere mooie plekken waar gevliegerd wordt, een daarvan is volgens Ita Pantai Mertasari, het strand van Mertasari bij Sanur. In het vliegerseizoen kun je hier dagelijks de allermooiste creaties door de lucht zien zweven. Sommige vliegers zijn wel 10 meter lang. 

Het is dan ook geweldig om te zien hoe deze enorme vliegers de lucht in worden gelaten, aldus Ita. In je eentje een vlieger van 10 meter lang oplaten, is onmogelijk. Hoe langer en breder een vlieger, hoe meer mensen er aan te pas moeten komen. 

vliegeren op Bali Ita Amahorseija

De vliegers worden gemaakt door de lokale bewoners van Bali en vormen een belangrijke bron van inkomsten. Zij maken onder meer traditionele vliegers zoals de janggan, pecukan en de bebean. De grootste vlieger is de janggan, de draak, die wel 10 meter lang kan zijn. En daarbij is de lengte van de staart nog niet meegerekend.

Het maken van de janggan, kan tot wel twee maanden in beslag nemen. Voordat er aan de bouw van de vlieger begonnen kan worden, moet er wel eerst op de Balinese kalender gekeken worden om een gunstige dag te bepalen. 

Foto's: Ita Amahorseija 

Gerelateerde artikelen

Ogoh-Ogoh, de dag voor Nyepi

Ogoh-Ogoh, de dag voor Nyepi

14-03-2018 | Ervaar Bali
Voordat Bali een dag van absolute stilte ingaat, is het eerst tijd voor Ogoh-Ogoh dat uitbundig wordt gevierd. De Baline...
Meer »
Aapjes kijken in Ubud

Aapjes kijken in Ubud

02-05-2013 | Ervaar Bali
Een bezoek aan Ubud is niet compleet zonder een bezoek aan het apenbos Monkey Forest. Je kunt hier heerlijk wandelen. De...
Meer »
5 topattracties op Bali

5 topattracties op Bali

30-04-2013 | Ervaar Bali
IndonesiëNU houdt van Bali en komt er graag, voor de rust, natuur, cultuur, maar ook voor de toeristische drukte. W...
Meer »
Ervaar Bali

Ervaar Bali

01-06-2014 | Rubriek
In de rubriek 'Bali' vind je alle artikelen en video's over het prachtige eiland Bali. Je kunt hier informat...
Meer »
Eerlijke oorbellen uit Bali

Eerlijke oorbellen uit Bali

03-05-2013 | Goed Doen
Meer zelfvertrouwen, de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen en een betere toekomst. Dit betekent eerlijke hande...
Meer »