IndonesieNU

Vier verdachten van skimmen opgepakt op Bali

Vier verdachten van skimmenopgepakt op Bali

11-09-2019 | Nieuws
De politie op Bali heeft vier Oost-Europeanen opgepakt wegens skimmen. De skimmers sloegen toe bij geldautomaten in toeristische gebieden op het eiland zoals in Ubud en Sanur. 
De politie arresteerde de eerste skimmer op 28 augustus 2019 in Ubud. De overige drie skimmers werden op 3 september opgepakt in Sanur. De mannen zeggen elkaar niet te kennen. Toch gebruikten de daders volgens de politie dezelfde werkwijze. 

De man die in Ubud werd opgepakt, werd op heterdaad betrapt tijdens het installeren van een router en een verborgen camera bij een bankautomaat. De camera wordt gebruikt voor het achterhalen van kaartgegevens. De bemachtigde gegevens worden gekopieerd en hetgepinde geld wordt door de daders gebruikt voor de aankoop van onder meer horloges en kleding, legt de politie uit. 

Bij een huiszoeking in de woning van de daders nam de politie verscheidene bankpassen in beslag. De politie nam ook andere bewijsstukken mee zoals mobiele telefoons, paspoorten, verborgen camera's, een router, nep creditcards, een kaartlezer en een geldtelmachine. 

De vier skimmers verbleven al zes maanden op Bali. Ze kunnen een celstraf tegemoet zien van maximaal acht jaar. Volgens de politie waren er in 2018 179 gevallen van skimming op Bali. In de eerste acht maanden van dit jaar zijn er bij de politie 127 gevallen van skimming bekend. 

Gerelateerde artikelen

Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-06-2018 | Nieuws
I Gusti Ngurah Rai International Airport op Bali is om 14.30 uur lokale tijd weer open voor vliegverkeer. De luchthaven ...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-11-2017 | Nieuws
Na twee dagen gesloten te zijn geweest, is I Gusti Ngurah Rai International Airport weer open voor het vliegverkeer.&nbs...
Meer »
In luxe verblijven op Bali?

In luxe verblijven op Bali?

11-11-2017 | Advertorial
Op zoek naar luxe accommodatie op Bali? Neem dan een kijkje op de website van Bali Vakantie Verhuur. Bali Vakantie ...
Meer »
Obama houdt vakantie op Bali

Obama houdt vakantie op Bali

23-06-2017 | Nieuws
Voormalig president van de VS Barack Obama opent begin juli 2017 het Congres van de Indonesische Diaspora dat plaatsvind...
Meer »