IndonesieNU

Vermiste 12-jarige jongen uit Australië heeft tijd van zijn leven op Bali

Vermiste 12-jarige jongen uitAustralië heeft tijd van zijnleven op Bali

23-04-2018 | Nieuws
Een 12-jarige jongen uit Australië besloot iets drastisch te doen na een verhitte woordenwisseling met zijn moeder. Met de creditcard van zijn ouders boekte hij een vlucht naar het populaire Indonesische eiland Bali waar hij maar liefst vier dagen verbleef in een luxe hotel. En dat alles zonder medeweten van zijn ouders. 
De jongen wist dat hij via een aantal luchtvaartmaatschappijen alleen kon vliegen zonder toestemmingsformulier van zijn ouders. Het enige wat hij nodig had, was een geldig paspoort en een studenten ID-kaart, schrijft de Australische nieuwssite 9News. 

De jongen pakte zijn rugtas, vertelde zijn ouders dat hij naar school ging, en stapte op zijn step. Niet richting school maar richting het treinstation waar hij de trein nam naar de luchthaven in Sydney. Daar checkte hij in bij een selfservice kiosk, liep door de veiligheidscheck en ging aan boord van een vliegtuig richting Perth, van waaruit hij een aansluitende vlucht nam naar Denpasar. 


     Met de ojek naar het All Seasons


In Perth vroeg niemand de jongen waarom hij alleen reisde. 'Ze vroegen mij alleen om mijn studenten ID-kaart en mijn paspoort om aan te tonen dat ik ouder ben dan 12 jaar en op de middelbare school zit', vertelt de jongen zoals geciteerd door 9News.

Nadat het vliegtuig in Denpasar was geland, liet hij zich door een ojek (motortaxi) naar het All Seasons Hotel brengen. Hij vertelde de receptionist dat zijn zus onderweg was naar het hotel en dat hij alvast wilde inchecken. 

Zijn ouders hadden hem ondertussen al als vermist opgegeven bij de politie omdat hun zoon nooit op school was aangekomen. Ze kwamen er uiteindelijk achter dat de jongen op Bali zat. Zijn moeder nam de eerstvolgende vlucht naar Denpasar om haar zoon weer terug te halen naar Australië. 

Gerelateerde artikelen

Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-06-2018 | Nieuws
I Gusti Ngurah Rai International Airport op Bali is om 14.30 uur lokale tijd weer open voor vliegverkeer. De luchthaven ...
Meer »
Obama houdt vakantie op Bali

Obama houdt vakantie op Bali

23-06-2017 | Nieuws
Voormalig president van de VS Barack Obama opent begin juli 2017 het Congres van de Indonesische Diaspora dat plaatsvind...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-11-2017 | Nieuws
Na twee dagen gesloten te zijn geweest, is I Gusti Ngurah Rai International Airport weer open voor het vliegverkeer.&nbs...
Meer »
In luxe verblijven op Bali?

In luxe verblijven op Bali?

11-11-2017 | Advertorial
Op zoek naar luxe accommodatie op Bali? Neem dan een kijkje op de website van Bali Vakantie Verhuur. Bali Vakantie ...
Meer »