IndonesieNU

Verkrachte vrouw in Aceh krijgt 9 stokslagen

Verkrachte vrouw in Acehkrijgt 9 stokslagen

06-05-2014 | Sharia-wetgeving Aceh
Een 25-jarige vrouw uit Aceh, die door acht mannen werd verkracht, wordt mogelijk bestraft met stokslagen. Zij wordt beschuldigd van het er op nahouden van een buitenechtelijke relatie. Dat schrijft de Indonesische nieuwssite Kompas.
Vorige week drongen acht mannen de woning van de vrouw binnen in Langsa, Oost-Aceh. Daar troffen zij de vrouw aan, die op dat moment in het gezelschap was van haar getrouwde vriend. De inbrekers verkrachtten de 25-jarige vrouw en sloegen haar vriend in elkaar. Na hun actie, brachten zij de twee naar het bureau van de plaatselijke sharia-politie.

In Aceh is het zo dat een vrouw of een man zich niet in het gezelschap mag bevinden van iemand van het andere geslacht, die niet zijn/haar echtgeno(o)t(e) is. 

‘Wij zullen de twee bestraffen met stokslagen omdat zij de sharia-wet hebben overtreden. Zij hebben namelijk overspel gepleegd’, aldus Ibrahim Latif van de sharia-politie. De vrouw en haar vriend zullen in het openbaar bestraft worden met elk negen stokslagen.


     Ook de daders blijven niet onbestraft


Ook de acht verkrachters, waaronder een 13-jarige jongen, blijven niet onbestraft, aldus de sharia-politie. Drie verdachten zijn inmiddels aangehouden. De vijf andere daders zijn nog op de vlucht. Het is nog niet duidelijk wat voor straf zij zullen krijgen.

De provincie Aceh is de enige provincie in Indonesië waar de sharia-wetgeving geldt. De sharia geldt in Aceh alleen voor moslims. Fundamentalisten pleiten er echter voor om de wet ook voor niet-moslims te laten gelden. Ofschoon de sharia alleen toegepast wordt voor moslims, wordt een ieder geacht de sharia-wetten te respecteren. 

Foto: David Shankbone

Gerelateerde artikelen