IndonesieNU

Twee toeristen op Bali gered door bericht op Facebook

Twee toeristen op Bali gereddoor bericht op Facebook

07-09-2018 | Nieuws
Twee toeristen, die enige tijd geleden, na een scooterongeluk op Bali in een ravijn belandden, dachten dat ze dood zouden gaan omdat niemand wist waar ze waren. Een paar uur later werden ze gered door een bericht die een van hen op Facebook plaatste.
De 36-jarige Amerikaan Mikey Lythcott die in Lissabon woont, reist graag de wereld rond, schrijft CNN.com. Mikey houdt zijn vrienden up-to-date door regelmatig foto's van zijn reizen op sociale media te plaatsen. Tijdens zijn bezoek in Thailand in februari dit jaar kwam Mikey in contact met Stacey Eno. Ze besloten elkaar in augustus weer te ontmoeten in Indonesië, op Bali.


     Pas zeven uur op Bali


Daar huurden ze een scooter om het eiland te verkennen. De twee waren pas zeven uur op Bali toen ze met hun voertuig in een ravijn belandden. Bij het nemen van een bocht op een heuvel bleek dat de remmen niet naar behoren werkten. 

Toen Mikey na de val weer bij bewustzijn was, zag hij dat hij zich op een helling van een ravijn bevond. Mikey en Stacey waren gewond geraakt en konden zich amper bewegen. 

Gelukkig had Mikey zijn telefoon bij zich. Omdat de batterij bijna leeg was, plaatste hij snel een noodoproep op Facebook. Een van zijn vrienden, die het het bericht voorbij zag komen, belde Mikey op en vroeg hem een drop-pin te sturen van zijn huidige locatie. En dat deed hij ook. 

Naar aanleiding van de verkregen informatie konden Facebook-vrienden mensen opbellen in Indonesië. En zo werden Mikey en zijn reisgezellin een paar uur later gevonden door een reddingsteam. Mikey en Stacey werden naar het ziekenhuis gebracht waar zij werden behandeld aan hun verwondingen. 
 
Mikey had een schedelbreuk, een gebroken pols, en andere verwondingen en moest daarvoor meerdere operaties ondergaan. Stacey, die een gebroken pols, jukbeen en neus had, en een gescheurde tong, mocht al snel het ziekenhuis verlaten. Mikey moest wat langer blijven. 

'Ik weet dat reizen soms eng en risicovol kan zijn, maar geen van ons beiden zal daar ooit mee kunnen stoppen', zegt Stacey zoals geciteerd door CNN.com. 'Zonder technologie en vrienden zouden we het niet hebben overleefd.'

Foto: Indonesiënu.nl

Gerelateerde artikelen

Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-06-2018 | Nieuws
I Gusti Ngurah Rai International Airport op Bali is om 14.30 uur lokale tijd weer open voor vliegverkeer. De luchthaven ...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-11-2017 | Nieuws
Na twee dagen gesloten te zijn geweest, is I Gusti Ngurah Rai International Airport weer open voor het vliegverkeer.&nbs...
Meer »
In luxe verblijven op Bali?

In luxe verblijven op Bali?

11-11-2017 | Advertorial
Op zoek naar luxe accommodatie op Bali? Neem dan een kijkje op de website van Bali Vakantie Verhuur. Bali Vakantie ...
Meer »
Obama houdt vakantie op Bali

Obama houdt vakantie op Bali

23-06-2017 | Nieuws
Voormalig president van de VS Barack Obama opent begin juli 2017 het Congres van de Indonesische Diaspora dat plaatsvind...
Meer »