IndonesieNU

Twee toeristen omgekomen bij ongeluk op zee bij Devil's Tears

Twee toeristen omgekomen bijongeluk op zee bij Devil'sTears

17-09-2019 | Nieuws
Twee buitenlandse toeristen zijn omgekomen bij een ongeluk op zee bij de populaire toeristische trekpleister Devil's Tears op het eilandje Nusa Lembongan, ten zuidoosten van Bali. De slachtoffers zijn een vrouw uit Brazilië en een man uit Zuid-Afrika.
De speedboot waarop zij zaten, kapseisde op ruwe zee bij de verraderlijke kliffen van Devil's Tears. De boot had twee passagiers aan boord, een 48-jarige toerist uit Brazilië en een 43-jarige toerist uit Zuid-Afrika. De bestuurder van de boot was een 35-jarige man. 

De speedboot voer onder de naam Nagasima-Go en vertrok op maandag (16/9/2019) vanaf het strand van Jungut Batu. De toeristen namen deel aan een dagexcursie. Een uur later, in de wateren bij Devil's Tears, werd hun boot door een krachtige golf geraakt en kapseisde waardoor de bestuurder en de twee passagiers te water raakten.   

De bestuurder van de boot slaagde er in richting de kliffen te zwemmen waar hij werd geholpen door lokale bewoners die hem een touw toewierpen. Hij overleefde het ongeluk met ernstige verwondingen.

De toeristen werden door de sterke stroming meegesleurd. Langsvarende boten haalden de toeristen aan boord. De slachtoffers werden naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht, waar zij bij aankomst dood werden verklaard.   


     Bijzondere plaatjes, maar wel gevaarlijk


Devil's Tears is een populaire toeristische trekpleister op Nusa Lembongen, een eilandje ten zuidoosten van Bali. Devil's Tears is een rotsstrand in het zuidwesten van het eiland. Hier kun je zien hoe de krachtige golfen tegen de rotsen beuken en hoe het water omhoog spat. Het fotograferen op deze locatie levert vaak de meest bijzondere plaatjes op.

Ondanks het prachtige uitzicht, is Devil's Tears een zeer gevaarlijke plek. Dat blijkt wel uit het aantal ongelukken dat hier plaatsvindt. De populaire bezienswaardigheid is eerder deze maand zelfs uit het excursiepakket geschrapt voor toeristen uit China wegens het grote aantal ongelukken, soms met dodelijke afloop. 

Begin deze maand vielen twee Chinese toeristen in zee toen zij bij Devil's Tears foto's aan het maken waren. De twee konden gelukkig worden gered. Een maand eerder viel hier ook al een vrouw uit China van de klif terwijl zij een selfie aan het maken was. Zij heeft de val niet overleefd. In mei dit jaar viel een toerist uit India van de rotsen. Van hem ontbreekt tot op heden elk spoor. 

De lokale autoriteiten zeggen een 180 meter hoog hekwerk te willen bouwen voor de veiligheid van toeristen. 

Foto: Malte Götz/Flickr

Gerelateerde artikelen

Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-06-2018 | Nieuws
I Gusti Ngurah Rai International Airport op Bali is om 14.30 uur lokale tijd weer open voor vliegverkeer. De luchthaven ...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-11-2017 | Nieuws
Na twee dagen gesloten te zijn geweest, is I Gusti Ngurah Rai International Airport weer open voor het vliegverkeer.&nbs...
Meer »
In luxe verblijven op Bali?

In luxe verblijven op Bali?

11-11-2017 | Advertorial
Op zoek naar luxe accommodatie op Bali? Neem dan een kijkje op de website van Bali Vakantie Verhuur. Bali Vakantie ...
Meer »
Obama houdt vakantie op Bali

Obama houdt vakantie op Bali

23-06-2017 | Nieuws
Voormalig president van de VS Barack Obama opent begin juli 2017 het Congres van de Indonesische Diaspora dat plaatsvind...
Meer »