IndonesieNU

Turkije wil dat Indonesiƫ scholen sluit

Turkije wil dat Indonesiƫscholen sluit

29-07-2016 | Nieuws
Turkije roept de Indonesische regering op scholen te sluiten die banden zouden hebben met de Turkse imam Fethullah Gülen. Volgens de Turkse president Recep Tayyip Erdogan is Gülen, die in de VS woont, het brein achter de couppoging op 15 juli 2016 in Turkije. 
De oproep is bekendgemaakt via de Turkse ambassade in Jakarta. Indonesië is niet het enige land dat door de Turkse regering verzocht wordt scholen te sluiten. Ook Jordanië, Azerbeidzjan, Somalië en Niger kregen dezelfde oproep. 

De Turkse regering wil dat Indonesië negen scholen in het land sluit. Het gaat om privéscholen in onder meer Bandung, Yogyakarta en Aceh. 'Als een strategische partner, rekenen wij op de steun van Indonesië in de strijd tegen de terroristische organisatie FETÖ (Fethullah Terrorist Organisation)', staat op de website van de Turkse ambassade in Jakarta.  

Indonesië heeft inmiddels laten weten geen gehoor te zullen geven aan de oproep van de Turkiije. 'Binnenlandse aangelegenheden vallen onder de verantwoordelijkheid van de Indonesische regering', aldus een regeringswoordvoerder. 

Foto: Indonesiënu.nl

Gerelateerde artikelen