IndonesieNU

Tong Tong Fair, 5 redenen om te gaan

Tong Tong Fair, 5 redenen omte gaan

10-05-2013 | Tong Tong Fair 2013
Van woensdag 22 mei t/m zondag 2 juni vindt alweer de 55e Tong Tong Fair plaats. Indonesiënu heeft 5 redenen op een rij gezet waarom dit evenement een bezoek waard is.

     Het grootste Indische festival ter wereld


De Tong Tong Fair, voorheen de Pasar Malam Besar, is allang geen onbekend begrip meer in Nederland. Toch zijn er mensen – waaronder ook veel mensen van Indische/ Indonesische komaf – die het evenement nog nooit hebben bezocht. Jammer, want de Tong Tong Fair is het grootste Indische evenement ter wereld, en het op 1 na grootste Indonesische evenement ter wereld ná de Jakarta Fair.

De grote witte tenten waarin het festival plaatsvindt, beslaan een oppervlakte van maar liefst 22.000 vierkante meter. Net zo groot als ongeveer 3 voetbalvelden bij elkaar. Met een bezoekersaantal van meer dan 100.000 mensen per jaar, is de Tong Tong Fair 1 van de meest bezochte evenementen in Nederland.

     Een uitgebreid assortiment


De Tong Tong Fair, is de ‘moeder’ van alle pasar malams in Nederland. Niet alleen vanwege de omvang, maar ook vanwege het uitgebreide assortiment dat de Tong Tong Fair te bieden heeft: een bazaar, eten, lezingen, workshops en voorstellingen.

Standhouders die speciaal overkomen uit Indonesië, Maleisië en Vietnam bieden hun koopwaar aan op de bazaar: van lifestyle tot huis en interieur, van sieraden tot antiek.

Ook de tent met eetkraampjes trekt altijd veel bezoekers. Je kunt hier genieten van gerechten en drankjes uit verschillende gebieden in Indonesië. Van nasi rames tot fusion gerechten, van bintang bier tot cendol.

Met meer dan 200 voorstellingen is er voor elk wat wils. Jong en oud komen op de Tong Tong Fair aan hun trekken. Het evenement is een podium voor traditionele en moderne optredens: Van koningin van de kroncong Waldjinah tot gitaar koning Balawan.

     Eten


Als eten jouw drijfveer is om een pasar malam te bezoeken, dan moet je toch echt bij de Tong Tong Fair zijn. In de Eetwijk van de Tong Tong Fair vind je tientallen stands met verschillende Indische/Indonesische gerechten. Alsof  je in een Ind(ones)ische food jungle bent beland.

Ben je meer een ‘fruitmens’? Ook dan ben je bij de Tong Tong Fair aan het juiste adres. Vers tropisch fruit zoals durian, nangka en rambutan wordt dagelijks ingevlogen vanuit verre landen.

 

     Ontmoetingsplek


Wij hebben de afgelopen jaren verscheidene pasar malams in Nederland bezocht. Maar bij geen enkele was de Indische sfeer zo sterk voelbaar als bij de Tong Tong Fair. Al bij binnenkomst voel je de warme, gezellige Indische familiesfeer.

De verschillende stands waar je meer te weten kunt komen over de Indische cultuur, de Indische bezoekers, en ja… dat Indische accent… adoeh

Ben je een gezelligheidsmens en houd je ervan nieuwe mensen te ontmoeten en dan met name Indische/Indonesische mensen? Dan is de Tong Tong Fair the place to be. Breid je vriendenkring uit op het grootste Indische Festival ter wereld.

     Indische cultuur


En tenslotte de laatste maar voor ons de allerbelangrijkste reden waarom wij vinden dat de Tong Tong Fair zeker een bezoek waard is. Voor ons is de Tong Tong Fair meer dan de zoveelste pasar malam. Het is een plek waar je meer te weten kunt komen over de Indische cultuur.

Dat is ook het doel van Stichting Tong Tong, de oudste Indische culturele instelling van Nederland die de culturele formule van de Tong Tong Fair bewaakt.  Dit is de reden waarom de Tong Tong Fair, voorheen de Pasar Malam Besar, na 55 jaar nog steeds bestaat in Nederland.

Het besluit de naam Pasar Malam Besar te veranderen in Tong Tong Fair toont tevens aan dat de organisator met de tijd mee wil gaan zonder daarbij de Indische identiteit te verliezen. De Tong Tong Fair staat open voor veranderingen, voor de Indische cultuur in de huidige maatschappij, het Indonesië van nu en de jongere generatie. Want het is uiteindelijk de jongere generatie, die de Tong Tong Fair naar een nieuw tijdperk zal brengen. 

Foto: Tong Tong Fair

Gerelateerde artikelen

Tong Tong Fair, wat te doen?

Tong Tong Fair, wat te doen?

13-05-2013 | Tong Tong Fair 2013
Wat te doen op de 55e Tong Tong Fair (TTF)? Veel… heel veel! Van woensdag 22 mei t/m zaterdag 2 juni vinden er we...
Meer »
Pesta Rakyat 2014

Pesta Rakyat 2014

01-09-2014 | Nieuws
Ter gelegenheid van de viering van de 69e onafhankelijkheidsdag van de Republiek van Indonesië, geeft de Indonesisc...
Meer »
Winactie Angklung Eindhoven 2014

Winactie Angklung Eindhoven 2014

29-05-2014 | Angklung Eindhoven Goes to Cinema
Liefhebbers van angklung-muziek opgelet! Voor het derde opeenvolgende jaar geeft angklung ensemble 'Angklung Eind...
Meer »
Indonesische dagen bij Albert Heijn

Indonesische dagen bij Albert Heijn

09-03-2014 | AH in het teken van de Aziatische keuken
De komende dagen staat supermarktketen Albert Heijn in het teken van de Aziatische keuken. Indonesisch eten is daar natu...
Meer »
Tong Tong Fair in 2033

Tong Tong Fair in 2033

24-05-2013 | Tong Tong Fair 2013
De 55e editie van de Tong Tong Fair (TTF) werd woensdag 22 mei officieel geopend door de Haagse burgemeester Jozias van ...
Meer »
Een koe op de Tong Tong Fair

Een koe op de Tong Tong Fair

15-05-2013 | Tong Tong Fair 2013
Een rechtop lopende koe met 2 benen en 2 armen loopt op 27 en 28 mei rond op de Tong Tong Fair (TTF). Op het festival za...
Meer »
Enjoy what? Jakarta?

Enjoy what? Jakarta?

13-11-2013 | Enjoy Jakarta in Amsterdam
Dinsdag 12 november organiseerde de toeristische dienst van Jakarta het evenement 'Enjoy Jakarta' in het luxe en...
Meer »
INYS brengt jongeren bij elkaar

INYS brengt jongeren bij elkaar

17-10-2013 | Indonesia Nederland Youth Society
Zaterdag 19 oktober vindt de officiële inauguratie van de Indonesia Nederland Youth Society (INYS) plaats. Wat is d...
Meer »
Forten in Indonesië

Forten in Indonesië

08-10-2013 | Tentoonstelling Tropenmuseum
Het Tropenmuseum presenteert een tentoonstelling over bijzondere historische monumenten/bouwwerken in Indonesië: ho...
Meer »