IndonesieNU

Tientallen doden gevreesd na instorten goudmijn Sulawesi

Tientallen doden gevreesd nainstorten goudmijn Sulawesi

28-02-2019 | Nieuws
Gevreesd wordt dat tientallen mensen levend begraven zijn na het instorten van een illegale goudmijn op het Indonesische eiland Sulawesi. Inmiddels zijn er zes doden geborgen en zeker 19 mensen zijn gered. 
 
Houten steunbalken begaven het op dinsdagavond (26/2/2019) waarna de goudmijn instortte. Reddingswerkers zijn naarstig op zoek naar overlevenden en zeggen dat zij stemmen horen die om hulp roepen. De mijn ligt in een afgelegen gebied op een steile helling. Reddingswerkers moeten voorzichtig te werk gaan omdat de grond instabiel is.

De Indonesische rampenbestrijdingsdienst denkt dat er nog 37 mensen vast zitten in de mijn die in Bolaang Mongodow ligt, een regio in de provincie Noord-Sulawesi. In datzelfde gebied kwamen vorig jaar vijf mensen om het leven bij een mijnramp. Ook toen was er sprake van illegale mijnactiviteiten. 

De centrale overheid heeft kleinschalige goudwinning verboden. In de praktijk knijpen de regionale autoriteiten echter vaak een oogje dicht voor illegale mijnactiviteiten die veel werk opleveren voor de lokale bevolking. 

Foto: BNPB

Gerelateerde artikelen