IndonesieNU

Sweet Drie naar Indonesië

Sweet Drie naar Indonesië

07-03-2014 | Blog
Juli dit jaar gaat het gebeuren. Dan vertrekt de 13-jarige Dylan v.d Berg-Rovroy naar Indonesië. Daar geeft hij een voetbalclinic aan basisschoolkinderen in Yogyakarta. Dylan, een talentvolle voetbalspeler bij Vitesse C2 en type 1 diabeticus, wil laten zien dat diabetes geen belemmering hoeft te zijn in het dagelijkse leven, ook niet voor sporters. 
In Indonesië zien mensen die aan diabetes lijden de ziekte veelal als obstakel; een belemmering in bijvoorbeeld een carriére als topsporter. Dylan, die ook ambassadeur is van de Bas van de Goor Foundation, wil laten zien dat dat niet zo hoeft te zijn. Met de juiste medische zorg is het niet gevaarlijk om aan topsport te doen. Helaas heeft in Indonesië nog niet iedereen toegang tot goede medische zorg. 

De voetbalclinic in Yogyakarta moet een eye opener zijn voor kinderen met diabetes, namelijk dat de ziekte geen belemmering hoeft te zijn om je dromen te verwezenlijken. 

Sweet Drie
Sweet Drie, Stichting Child Support Indonesia en Indonesiënu in gesprek.

Vrijdag 7 maart 2014 gingen Indonesiënu, Stichting Child Support Indonesia en natuurlijk Dylan, de initiatiefnemer van het Sweet Drie-project, om de tafel. De plannen beginnen steeds meer concretere vormen aan te nemen. 

Dylan zal samen met zijn broer Jordy, keeper bij een lokale voetbalclub, de voetbalclinic gaan verzorgen. Moeder Claudia zal een gesprek voeren met de ouders van kinderen die een clinic krijgen. Zij zal haar ervaringen delen als moeder van een kind met diabetes. 

Verschillende partijen hebben reeds een donatie gedaan, hetzij financieel, hetzij materieel. Zo heeft Stichting Vitesse Betrokken al 40 trainingsshirts geschonken, zijn er al heel veel voetbalschoenen gedoneerd en is er vier uur zumba gedanst om geld in te zamelen. Het ingezamelde geld zal worden gebruikt voor het organiseren van het project ter plekke. 

Sweet Drie
Dylan (rechts) en zijn broer Jordy (links)

Indonesiënu wenst Dylan veel succes met de voorbereidingen en hoopt dat Project Sweet Drie een vervolg krijgt en natuurlijk een positieve impact zal hebben in Indonesië. 

 

Lees ook: Familie, voetbal en diabetes
 

Foto's: Indonesiënu

Gerelateerde artikelen

Steun korte film LONDO

Steun korte film LONDO

17-08-2016 | Advertorial
Het is  17 augustus 1945, Indonesië verklaarde zich onafhankelijk en Nederland is het hier allerminst mee...
Meer »
Help kinderen in Indonesië

Help kinderen in Indonesië

24-10-2013 | Like onze Facebook fanpage
Bij Indonesiënu is een like op onze Facebook fanpage meer dan alleen een like. In de periode 25 oktober t/m 2 novem...
Meer »
Familie, voetbal en diabetes

Familie, voetbal en diabetes

19-08-2013 | Blog
Familie, voetbal en diabetes. Drie elementen die in onze nieuwe videoproductie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. ...
Meer »
Bromo Marathon 2014

Bromo Marathon 2014

28-05-2014 | Rennen voor beter onderwijs
Een marathon rennen op een van de mooiste plekken op aarde en tegelijkertijd je medemens helpen. Dat kan tijdens de Brom...
Meer »
Bali, het eiland der boeken

Bali, het eiland der boeken

28-11-2013 | Goed Doen
Een bibliotheek opzetten op Bali. Dat was de droom van Coba Maas-Kewilaä, een geboren Limburgse van Molukse afko...
Meer »
Eerlijke oorbellen uit Bali

Eerlijke oorbellen uit Bali

03-05-2013 | Goed Doen
Meer zelfvertrouwen, de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen en een betere toekomst. Dit betekent eerlijke hande...
Meer »