IndonesieNU

Steun korte film LONDO

Steun korte film LONDO

17-08-2016 | Advertorial
Het is  17 augustus 1945, Indonesië verklaarde zich onafhankelijk en Nederland is het hier allerminst mee eens. De afgelopen jaren horen we steeds meer verhalen over de gebeurtenissen die zich afspeelden tussen Nederland en Indonesië na de onhankelijkheidsverklaring. Maar naar onze mening wordt er nog te weinig getoond en gesproken over deze donkere bladzijde. Zeker op het gebied van film is dit een onderbelicht onderwerp. Met deze film willen we deze moeilijke geschiedenis enigszins dichterbij brengen. 

steun korte film londoAls Lianna’s grootvader komt te overlijden, besluit ze zijn laatste wens in te willigen. Dit brengt haar naar een klein dorp op Midden-Java in Indonesië. Ze moet nu de locatie vinden die haar opa heeft beschreven om zo het verzoek te kunnen uitvoeren. Ze wordt echter geplaagd door onverklaarbare gebeurtenissen die haar zoektocht bemoeilijken. Kan ze haar opa’s wens in vervulling brengen of zal ze falen op het mystieke eiland. Steun ons door een donatie te maken!


     Lianna & haar grootvader


Dit zijn de twee personages waar de film om draait. De altijd zwijgzame grootvader, die altijd een mysterie is geweest voor Lianna. Het is pas na zijn dood dat ze de kans ziet om meer over haar opa te leren. Lianna is een jonge Nederlandse vrouw die wel avontuurlijk is ingesteld. Maar dat ze uiteindelijke naar Indonesië zal moeten gaan, is ook voor haar een verrassing. Wat ze daar zal vinden weet ze echter nog niet. Steun ons door een donatie te maken!

 

     Waarom dit verhaal?


Het is  17 augustus 1945, Indonesië verklaarde zich onafhankelijk en Nederland is het hier allerminst mee eens. De afgelopen jaren horen we steeds meer verhalen over de gebeurtenissen die zich afspeelden tussen Nederland en Indonesië na de onhankelijkheidsverklaring. Maar naar onze mening wordt er nog te weinig getoond en gesproken over deze donkere bladzijde. Zeker op het gebied van film is dit een onderbelicht onderwerp. Met deze film willen we deze moeilijke geschiedenis enigszins dichterbij brengen. Steun ons door een donatie te maken!


We laten ons door deze periode inspireren om een verhaal in het hier en nu te vertellen. En ondanks dat het fictie is, berust het verhaal op feiten en daden die tijdens deze turbulente tijd hebben plaatsgevonden. Een periode die zeker niet vergeten mag worden. Het wordt een film die de consequenties toont van de acties van vroeger op de generaties van nu.

 

Steun ons door een donatie te maken!


steun korte film londo

Gerelateerde artikelen

Bali, het eiland der boeken

Bali, het eiland der boeken

28-11-2013 | Goed Doen
Een bibliotheek opzetten op Bali. Dat was de droom van Coba Maas-Kewilaä, een geboren Limburgse van Molukse afko...
Meer »
Eerlijke oorbellen uit Bali

Eerlijke oorbellen uit Bali

03-05-2013 | Goed Doen
Meer zelfvertrouwen, de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen en een betere toekomst. Dit betekent eerlijke hande...
Meer »
Bromo Marathon 2014

Bromo Marathon 2014

28-05-2014 | Rennen voor beter onderwijs
Een marathon rennen op een van de mooiste plekken op aarde en tegelijkertijd je medemens helpen. Dat kan tijdens de Brom...
Meer »
Help kinderen in Indonesië

Help kinderen in Indonesië

24-10-2013 | Like onze Facebook fanpage
Bij Indonesiënu is een like op onze Facebook fanpage meer dan alleen een like. In de periode 25 oktober t/m 2 novem...
Meer »