IndonesieNU

Standbeeld Garuda Wisnu Kencana is af

Standbeeld Garuda WisnuKencana is af

03-08-2018 | Nieuws
Na bijna 30 jaar wachten, is de bouw van het standbeeld Garuda Wisnu Kencana of GWK eindelijk helemaal af. Het laatste deel van het 121 meter hoge standbeeld werd op dinsdag (31/7/2018) aan het lichaam van de hindoegod Wisnu bevestigd. GWK is te vinden in het gelijknamige culturele park in het dorp Ungasan in het zuiden van Bali. 
Het standbeeld bestaat uit 754 delen, en die zijn allemaal geplaatst. Sommige delen moeten nog aan elkaar worden gelast, maar Nyoman Nuarta, de ontwerper van GWK, verwacht dat dat niet veel tijd in beslag zal nemen. 

Nyoman vertelt tegenover Indonesische media ontroerd te zijn over de compactheid van de bouwers die hij nu als familie beschouwt. Nyoman is niet alleen trots op zijn team, hij is er ook trots op dat tijdens de bouw geen enkel incident is voorgevallen. 'Veiligheid staat voorop. Tijdens het bouwproces, die vier jaar lang duurde, zijn geen incidenten voorgevallen. En daar moeten wij trots op zijn. Ik hoop dat het bij andere projecten ook zo goed zal verlopen', aldus Nyoman zoals geciteerd door het Indonesische persbureau Antara.
 

Alle delen waaruit het standbeeld bestaat, zijn in Bandung (West-Java) vervaardigd omdat de kunstenaars die betrokken zijn bij dit gigantische project in Bandung wonen. Het lichaam van Wisnu bestaat uit 754 delen die elk een afmeting hebben van 3 x 4 meter. Alleen het hoofd van de hindoegod bestaat uit één deel. Alle delen werden vanuit Bandung met behulp van 500 vrachtwagens naar Bali vervoerd. 

Nyoman kwam in 1989 met het idee om een icoon te ontwerpen die buitenlandse toeristen naar Indonesië kon trekken. Zijn plan werd vier jaar later door de toenmalige president van Indonesië, wijlen Soeharto, goedgekeurd. In 1997 werd de eerste steen gelegd, maar als gevolg van de economische crisis in 1997 heeft de bouw van het standbeeld jarenlang stilgestaan. In 2013 werd de bouw van GWK weer voortgezet. 

Met een totale lengte van 121 meter (inclusief het voetstuk) is Garuda Wisnu Kencana een van de hoogste standbeelden ter wereld. 

Foto: Garuda Wisnu Kencana Cultural Park

Gerelateerde artikelen

Obama houdt vakantie op Bali

Obama houdt vakantie op Bali

23-06-2017 | Nieuws
Voormalig president van de VS Barack Obama opent begin juli 2017 het Congres van de Indonesische Diaspora dat plaatsvind...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-06-2018 | Nieuws
I Gusti Ngurah Rai International Airport op Bali is om 14.30 uur lokale tijd weer open voor vliegverkeer. De luchthaven ...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-11-2017 | Nieuws
Na twee dagen gesloten te zijn geweest, is I Gusti Ngurah Rai International Airport weer open voor het vliegverkeer.&nbs...
Meer »
In luxe verblijven op Bali?

In luxe verblijven op Bali?

11-11-2017 | Advertorial
Op zoek naar luxe accommodatie op Bali? Neem dan een kijkje op de website van Bali Vakantie Verhuur. Bali Vakantie ...
Meer »