IndonesieNU

Soldatenkaffee in Bandung gesloten

Soldatenkaffee in Bandunggesloten

19-07-2013 | Huurcontract afgelopen
Het Soldatenkaffee in Bandung, dat de afgelopen dagen veel ophef heeft veroorzaakt om zijn nazi-attributen, is gesloten. Niet vanwege de vele kritiek die het te verduren heeft gehad, maar omdat het huurcontract is afgelopen. Dat vertelt Henry Mulyana, eigenaar van het café, aan Indonesiënu.
Begin deze week veroorzaakte een artikel in the Jakarta Globe grote ophef in Indonesië en ver daarbuiten. 

De BBC schrijft dat de burgemeester van Bandung plannen heeft om de eigenaar van het café op het matje te roepen, zodat hij tekst en uitleg kan geven over het plaatsen van nazi-symbolen in zijn Soldatenkaffee.

Aan Indonesiënu vertelt Henry Mulyana, eigenaar van het café, dat hij nog niet door het lokale bestuur van Bandung is benaderd. Wel is het zo dat hij zijn eet-en drinkgelegenheid 3 dagen geleden heeft moeten sluiten. Maar dit heeft, volgens Henry, niets te maken met alle ophef die zijn Soldatenkaffee de afgelopen dagen heeft veroorzaakt.

'Het cafe is 3 dagen geleden gesloten omdat het huurcontract nu eenmaal is afgelopen', aldus Henry Mulyana aan Indonesienu.

Vrienden van Henry vertellen op Facebook dat het Soldatenkaffee absoluut niet bedoeld is om de Nazi-beweging te vereren. Het café trekt mensen aan die geïnteresseerd zijn in Duitse militaire attributen uit de Tweede Wereldoorlog.

Henry weet nog niet wanneer het Soldatenkaffee zijn deuren weer zal openen. Het is duur om een nieuwe locatie te vinden, vertelt hij aan Indonesiënu. Als hij erin slaagt een nieuw onderkomen te vinden voor zijn café, wil hij de collectie uitbreiden met spullen uit Amerika en Vietnam. 

Geinteresseerden in Duitse militaire attributen uit de Tweede Wereldoorlog hoeven niet getreurd te zijn. Bandung heeft namelijk nog een café met hetzelfde thema: Kedai SS. 

Foto: Ostuf Permadi

Gerelateerde artikelen

Indonesië 'lumayan' gelukkig

Indonesië 'lumayan' gelukkig

09-09-2013 | Lijst van gelukkige landen volgens VN
'Wat vond je van de nieuwe film?' - Lumayan. 'Wat vond je van het feest?' - Lumayan. 'Wat vond je va...
Meer »
Munir-museum in Malang

Munir-museum in Malang

09-12-2013 | Omah Munir, museum ter ere van Munir Said Thalib
In Malang is zondag 8 december een museum geopend - Omah Munir - ter ere van wijlen Munir Said Thalib. De vooraanstaande...
Meer »
Indonesië bouwt 'Guantanamo Bay'

Indonesië bouwt 'Guantanamo Bay'

06-09-2013 | Detentiecentrum voor terroristen in Sentul, Bogor
Indonesië krijgt een speciaal detentiecentrum voor terroristen. Het centrum komt te liggen in Sentul, Bogor (West-J...
Meer »
Première The Act of Killing

Première The Act of Killing

15-05-2013 | Vanaf 23 mei te zien in in de Nederlandse filmtheaters
'The Act of Killing', is een film over Indonesië die verschillende prijzen in de wacht heeft gesleept. De f...
Meer »
Lichtpuntje weduwen Zuid-Sulawesi

Lichtpuntje weduwen Zuid-Sulawesi

24-04-2013 | Timmermans wil nieuwe onderhandelingen
Update: Minister Timmermans heeft vandaag, 26 april, de kwestie Zuid-Celebes in de ministerraad besproken. De ministerra...
Meer »