IndonesieNU

Rus beklimt actieve vulkaan Agung op Bali 

Rus beklimt actieve vulkaanAgung op Bali 

09-07-2018 | Nieuws
Een 43-jarige Rus beklom afgelopen weekend de actieve vulkaan Agung op Bali. Lokale bewoners troffen de man aan binnen de gevarenzone. 
Toen vrijwilligers en lokale bewoners de Rus aantroffen, bevond hij zich op 2 kilometer afstand van de vulkaankrater. Op de Agung geldt een verboden zone van 4 kilometer rond de krater.

The Bali Post schrijft dat de Rus op zaterdag (7/7/2018) de Agung beklom vanuit Banjar Nangka in het dorpje Buanagiri. Lokale bewoners kregen argwaan toen zij een verlaten scooter geparkeerd zagen staan. Toen zij 's nachts in de verte het licht van een zaklantaarn zagen flikkeren richting de top van de berg, wisten zij dat er iemand de vulkaan aan het beklimmen was. Zes vrijwilligers volgden de man en haalden hem over met hen mee terug te gaan naar beneden. 

Een van de vrijwilligers vertelt dat ze de man aantroffen binnen een straal van 2 kilometer van de krater. De Rus had daar een tent opgezet omdat hij een paar dagen in het gebied wilde verblijven. In eerste instantie wilde de man niet mee naar beneden. Pas nadat vrijwilligers uitleg gaven over de meest recente situatie omtrent de vulkaan, gaf de Rus gehoor aan hun oproep. 

Tegenover de lokale autoriteiten zei de Rus dat hij de berg wilde beklimmen omdat hij op zoek was naar een nieuwe omgeving. Hij wist niet dat de alarmstatus van de Agung op niveau drie stond, de op een na hoogste alarmstatus voor vulkanen in Indonesië. De Rus vertelde ook dat hij niet van plan was tot aan de top te klimmen.

Foto: Badan Nasional Penanggulangan Bencana 

Gerelateerde artikelen

Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-06-2018 | Nieuws
I Gusti Ngurah Rai International Airport op Bali is om 14.30 uur lokale tijd weer open voor vliegverkeer. De luchthaven ...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-11-2017 | Nieuws
Na twee dagen gesloten te zijn geweest, is I Gusti Ngurah Rai International Airport weer open voor het vliegverkeer.&nbs...
Meer »
In luxe verblijven op Bali?

In luxe verblijven op Bali?

11-11-2017 | Advertorial
Op zoek naar luxe accommodatie op Bali? Neem dan een kijkje op de website van Bali Vakantie Verhuur. Bali Vakantie ...
Meer »
Obama houdt vakantie op Bali

Obama houdt vakantie op Bali

23-06-2017 | Nieuws
Voormalig president van de VS Barack Obama opent begin juli 2017 het Congres van de Indonesische Diaspora dat plaatsvind...
Meer »