IndonesieNU

Prabowo Subianto, wie wil er met hem trouwen?

Prabowo Subianto, wie wil ermet hem trouwen?

01-06-2014 | Verkiezingen 2014
De Indonesische kiescommissie KPU heeft zondag 1 juni 2014 de lijstnummers van de presidentskandidaten bekendgemaakt. Prabowo Subianto krijgt lijstnummer 1. Zijn tegenstander Joko ‘Jokowi’ Widodo krijgt lijstnummer 2. Na 9 juli wordt bekendgemaakt wie Indonesië gaat leiden. Kiest het Indonesische volk Jokowi tot president, dan wordt zijn vrouw Irina First Lady van Indonesië. Maar wat als Prabowo wordt gekozen als president?
Presidentskandidaat Prabowo Subianto heeft geen vrouw aan zijn zijde. Hij is gescheiden van Titiek Soeharto, dochter van wijlen dictator Soeharto die Indonesië meer dan 30 jaar heeft geregeerd. Het ongehuwde leven van de ex-generaal staat volop in de belangstelling. Een president zonder First Lady. Kan dat eigenlijk wel?

     ‘Ik ben er nog niet klaar voor’


In de Indonesische maatschappij wordt er van je verwacht dat je na je verkering gaat trouwen. Samenwonen is simpelweg not done. Tegenwoordig komt het echter vaker voor dat (meestal opgeleide) Indonesiërs het huwelijk uitstellen. ‘Ik ben er nog niet klaar voor’ en ‘ik wil eerst een goede baan vinden’, zijn de meest genoemde redenen.

Ook al wordt er niet meer zo raar opgekeken van een een langdurige verkering of het single zijn, toch ontkomt deze groep ongehuwden niet aan de veelgestelde vraag: ‘Kapan nikah?’ (Wanneer stap je in het huwelijksbootje?)

Ook Prabowo krijgt deze vraag regelmatig naar zich toegeslingerd. ‘Ja, we zien wel hoe dit zich later gaat ontwikkelen’, antwoordt hij dan luchtig.


     First Lady


Verschillende kandidaten hebben zich inmiddels al aangemeld voor de functie First Lady. Een daarvan is dangdut-artieste Julia Perez die ook wel Jupe wordt genoemd:


In haar tweet zegt Jupe er klaar voor te zijn zijn echtgenote te worden. ‘U wilt toch president worden? Een president heeft een vrouw nodig en ik ben er klaar voor.’

Fadli Zon, Prabowo’s partijgenoot, is er van overtuigd dat een ongehuwde presidentskandidaat geen problemen met zich mee zal brengen. ‘Er zijn veel ongehuwde regeringsleiders in de wereld, zoals president Benigno Aquino III van de Filipijnen, de Zuid-Koreaanse president Park Geun Hye en de Franse president François Hollande’, aldus Fadli Zon. 


     Kies een knappe man


Dat Prabowo Subianto na zijn scheiding nog niet aan de vrouw is, heeft in elk geval niets te maken met zijn uiterlijk, zeggen zijn coalitiepartners. 

Anis Matta van de moslimpartij PKS raadt kiezers bijvoorbeeld aan een president te kiezen met een aantrekkelijk gezicht omdat dat in overeenstemming is met de islamitische leer. Volgens hem hebben alle profeten in de Islam een aantrekkelijk gezicht en zijn een lust voor het oog. ‘Alle profeten zijn knap, er zijn geen profeten die niet knap zijn. Dus een leider moet knap zijn’, aldus Anis Matta. 

Of dat een hint is voor Prabowo’s tegenstander Jokowi, is niet duidelijk. Maar wat Indonesiënu betreft zijn schoonheid en uiterlijk relatief. Wat Indonesië nodig heeft, is een leider die het Indonesische volk een betere toekomst kan bieden. Dat is toch veel belangrijker dan schoonheid, uiterlijk en het wel of niet getrouwd zijn. 

Foto: Indonesiënu

Gerelateerde artikelen

Belofte maakt schuld

Belofte maakt schuld

24-07-2014 | Verkiezingen 2014
Als Nederland in 2016 Europees kampioen wordt dan… trakteer ik op een rondje Bir Bintang, maak ik een Indonesisch...
Meer »
Wie is de rijkste van de vier?

Wie is de rijkste van de vier?

02-07-2014 | Financiën bekendgemaakt
De Indonesische presidents- en vicepresidentskandidaten hebben hun financiën openbaar gemaakt. Op de website van de...
Meer »
Het derde presidentsdebat

Het derde presidentsdebat

23-06-2014 | Verkiezingen 2014
Het derde presidentsdebat zondag 22 juni stond in het teken van internationale politiek en nationale veiligheid. Net als...
Meer »
Prabowo populair op Facebook

Prabowo populair op Facebook

16-05-2014 | Onderzoek socialbakers.com
Met meer dan 4,9 miljoen fans op Facebook, staat de Indonesische presidentskandidaat Prabowo Subianto in de top 10 van p...
Meer »
Verliezen is niet erg

Verliezen is niet erg

21-07-2014 | Verkiezingen 2014
De Indonesische kiescommissie (KPU) is druk bezig met het berekenen van de binnengekomen stemmen. Zoals het er nu naar u...
Meer »
De belangrijke data op een rij

De belangrijke data op een rij

16-03-2014 | Verkiezingen 2014
Zondag 16 maart 2014 zijn in Indonesië de campagnes voor de parlementsverkiezingen officieel van start gegaan. De p...
Meer »
Stemmen kopen? Geen probleem!

Stemmen kopen? Geen probleem!

13-12-2013 | Verkiezingen 2014
Meer dan 40 procent van de Indonesische kiezers vindt het aanvaardbaar dat politici stemmen kopen in de aanloop van de v...
Meer »
Omstreden ex-generaal in Den Haag

Omstreden ex-generaal in Den Haag

31-10-2013 | Prabowo Subianto ontmoet Indonesische gemeenschap
Politicus Prabowo Subianto, 1 van de favorieten bij de Indonesische verkiezingen van 2014, bezocht woensdag (30/10) Nede...
Meer »