IndonesieNU

Opnieuw eruptie vulkaan Agung op Bali

Opnieuw eruptie vulkaan Agungop Bali

25-11-2017 | Nieuws
De Agung is op zaterdag 25 november 2017 om 17.30 uur lokale tijd opnieuw uitgebarsten. De vulkaan in Karangasem, Bali, spuwde een donkere aswolk 1500 meter de lucht in. 
Het is de tweede keer deze week dat de vulkaan tot een uitbarsting kwam. De eerste eruptie vond plaats op dinsdag 21 november 2017. Ook bij de tweede uitbarsting gaat het om een freatische eruptie. Er is sprake van een freatische eruptie wanneer magma in contact komt met grond- of oppervlaktewater. Door de extreem hoge temperatuur van het magma wordt het water omgezet in stoom [Lees ook: De eruptie van de Agung is een freatische eruptie].

Voor piloten die boven de vulkaan Agung op Bali vliegen, is waarschuwingscode 'oranje' afgegeven - het op een na hoogste niveau voor de luchtvaart. De vulkaanas beweegt zich langzaam richting het westen en zuidwesten.


     Vlucht KL 835 (KLM) vanuit Singapore geannuleerd


Het Indonesische Centrum voor Vulkanologie en Geologische Rampen PVMBG zegt dat de situatie op Bali veilig is voor het vliegverkeer. Desondanks heeft een aantal luchtvaartmaatschappijen vluchten richting het eiland geannuleerd of omgeleid. Het gaat met name om vluchten vanuit Australië. Maar ook een vlucht van KLM, vluchtnummer KL 835 vanuit Singapore naar Denpasar, is op 25 november 2017 geannuleerd wegens de eruptie van de vulkaan.   

vulkaan agung bali klm

PVMBG roept iedereen op rustig te blijven en niet in paniek te raken. Burgers wordt aangeraden buiten de gevarenzone van 6 tot 7,5 kilometer rondom de vulkaankrater te blijven. De alarmstatus van de Agung staat nog steeds op niveau III,  de op een na hoogste alarmstatus voor vulkanen in Indonesië. 

Leadfoto: PVMBG

Gerelateerde artikelen

In luxe verblijven op Bali?

In luxe verblijven op Bali?

11-11-2017 | Advertorial
Op zoek naar luxe accommodatie op Bali? Neem dan een kijkje op de website van Bali Vakantie Verhuur. Bali Vakantie ...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-06-2018 | Nieuws
I Gusti Ngurah Rai International Airport op Bali is om 14.30 uur lokale tijd weer open voor vliegverkeer. De luchthaven ...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-11-2017 | Nieuws
Na twee dagen gesloten te zijn geweest, is I Gusti Ngurah Rai International Airport weer open voor het vliegverkeer.&nbs...
Meer »
Obama houdt vakantie op Bali

Obama houdt vakantie op Bali

23-06-2017 | Nieuws
Voormalig president van de VS Barack Obama opent begin juli 2017 het Congres van de Indonesische Diaspora dat plaatsvind...
Meer »