IndonesieNU

Ontsnapte gevangene uit Bali weer opgepakt

Ontsnapte gevangene uit Baliweer opgepakt

18-12-2017 | Nieuws
De Indonesische politie heeft een Amerikaan opgepakt die afgelopen week uit de Kerobokan-gevangenis op Bali wist te ontsnappen. De man werd gearresteerd op het buureiland Lombok. 
De 32-jarige Christian Beasley ontsnapte op 11 december 2017 samen met een medegevangene uit de Kerobokan-gevangenis. Zijn handlanger, ook een Amerikaan, werd meteen opgepakt. Beasley wist wat langer uit handen van de politie te blijven en stapte op de veerboot naar Lombok. Daar werd hij vijf dagen later opgepakt bij een budgethotel in het toeristische gebied Senggigi. 

De Amerikaan werd in augustus dit jaar op Bali gearresteerd omdat hij in het bezit was van vijf gram hashes. Sindsdien zit hij vast in de Kerobokan-gevangenis in afwachting van de uitspraak in zijn rechtszaak. 

In Indonesië staan zware straffen op het bezit van drugs. Beasley's vluchtpoging doet zijn zaak zeker geen goed. 


     Zelf gegraven tunnel


In juni dit jaar ontsnapten een Australiër, een Bulgaar, een Indiër en een Maleisiër uit de gevangenis op Bali via een zelf gegraven tunnel van zo'n 10 meter lang. De Indiër en de Bulgaar zijn niet lang daarna opgepakt in Timor Leste. Van de Australiër en de Maleisiër ontbreekt elk spoor.

De Australiër, Shaun Davidson, maakt gretig gebruik van social media om de politie te sarren. Het is niet duidelijk of het Davidson zelf is die de posts heeft geplaatst. Wat vaststaat is dat hij de gemoederen flink bezig houdt [Lees ook: Ontsnapte gevangene uit Bali houdt gemoederen flink bezig].

Foto: davidelit/Wikimedia Commons

Gerelateerde artikelen

Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-06-2018 | Nieuws
I Gusti Ngurah Rai International Airport op Bali is om 14.30 uur lokale tijd weer open voor vliegverkeer. De luchthaven ...
Meer »
Obama houdt vakantie op Bali

Obama houdt vakantie op Bali

23-06-2017 | Nieuws
Voormalig president van de VS Barack Obama opent begin juli 2017 het Congres van de Indonesische Diaspora dat plaatsvind...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-11-2017 | Nieuws
Na twee dagen gesloten te zijn geweest, is I Gusti Ngurah Rai International Airport weer open voor het vliegverkeer.&nbs...
Meer »
In luxe verblijven op Bali?

In luxe verblijven op Bali?

11-11-2017 | Advertorial
Op zoek naar luxe accommodatie op Bali? Neem dan een kijkje op de website van Bali Vakantie Verhuur. Bali Vakantie ...
Meer »