IndonesieNU

Dit gerecht moet je proberen als je in Indonesiƫ bent

Dit gerecht moet je proberenals je in Indonesiƫ bent

04-08-2014 | Nieuws
Metro schrijft dat de website Quora samen met haar lezers een lijst heeft opgesteld van 17 landen, met bij elk van die landen een gerecht dat toeristen zeker een keer moeten proberen. Ook Indonesië komt voor in de lijst. En het gerecht dat je volgens Quora zeker niet mag missen in dat land, is er een dat bij de meesten van ons waarschijnlijk niet wordt gecategoriseerd als meest iconische gerecht uit Indonesië.
Gado-gado, nasi goreng of misschien bakso? Nee, website Quora noemt martabak manis als gerecht dat je zeker moet proberen als je in Indonesië bent.

Jerry A, bezoeker van Quora, schrijft het volgende over Martabak Manis:

"De bovenste en onderste delen zijn in principe een sponsachtige pannenkoek, maar wat er in het midden zit, is iets waar je alleen van kunt dromen. Variërend van hagelslag tot geraspte kaas of stukken pinda, de mogelijkheden lijken eindeloos. Maar één ding is zeker, ze zijn ongelooflijk lekker!”

In Indonesië is deze dikke, zoete pannenkoek bij de straatverkoper te verkrijgen. Martabak manis wordt meestal 's avonds verkocht en staat ook bekend onder de naam Terang Bulan

Bron: Metro
Foto: belgianchocolate (Flickr)

Gerelateerde artikelen

Nasi bungkus, verpakte rijst

Nasi bungkus, verpakte rijst

07-02-2017 | Culinair
Indonesiërs hebben niet altijd zin of tijd om gerechten, die zij in eenvoudige eetgelegenheden als warung makan of ...
Meer »
5 populaire tahu-gerechten

5 populaire tahu-gerechten

15-09-2015 | Culinair
Tofoe, in het Indonesisch tahu, is een eiwitrijk sojaproduct. Tahu wordt net als tempe veel gebruikt als vleesvervanger....
Meer »
Lekkere loempia's in Semarang

Lekkere loempia's in Semarang

27-09-2013 | Ervaar Midden-Java
Semarang, de hoofdstad van de provincie Midden-Java, wordt ook wel de loempia-stad van Indonesië genoemd. Volgens I...
Meer »
Yogyakarta, gudeg-stad

Yogyakarta, gudeg-stad

11-08-2013 | Culinair
Wanneer je in Yogyakarta bent, bezoek dan eens Kampung Wijilan. Hier vind je de beste gudeg in town. Gudeg – een t...
Meer »
5 populaire tempe-gerechten

5 populaire tempe-gerechten

08-09-2015 | Culinair
Tempe is een typisch Indonesisch voedselproduct. Het is gezond en wij vinden het erg lekker. Tempe is gemaakt van sojabo...
Meer »
Hoe kies je een rijpe durian?

Hoe kies je een rijpe durian?

09-03-2015 | Culinair
Dit artikel is speciaal voor durian-liefhebbers. De volgende vijf tips kunnen als leidraad dienen voor het kiezen van ee...
Meer »
Van Arabica tot Robusta

Van Arabica tot Robusta

30-07-2014 | Ervaar Indonesiƫ
Indonesië is een van de grootste koffieproducerende landen ter wereld. Door de gunstige geografische ligging is het...
Meer »