IndonesieNU

Zoek verkoeling in Malang

Zoek verkoeling in Malang

26-06-2014 | Ervaar Oost-Java
Relax en geniet van de Nederlandse koloniale architectuur waar deze stad zo bekend om staat. Bezoek de nabijgelegen tempels van Singosari, Kidal en Jago. En last but not least, bezoek de indrukwekkende vulkaan Bromo. Indonesiënu neemt je mee naar Malang, Oost-Java.
Gelegen op een hoogte van 339-662 meter boven zeeniveau heeft deze op een na grootste stad in de provincie Oost-Java een aangenaam klimaat.

malang oost java

Door de prettige temperaturen en de prachtige panorama’s is Malang een populaire plek onder toeristen. Dat was al zo in de Nederlandse koloniale periode. Dat Nederlanders toentertijd graag in deze stad vertoefden, is te zien aan de Nederlandse koloniale architectuur die een groot deel van de straten van Malang siert.

malang oost java


     Geschiedenis


Op basis van de vondst van een inscriptie uit 760 na Christus, is de geschiedenis van Malang begint hoogstvermoedelijk in dat jaar ontstaan. In die periode werd Malang geregeerd door koning Gajayana. 

De stad werd in 1614 ingelijfd bij het rijk Mataram en kwam vervolgens onder Nederlandse heerschappij te staan. Vanwege het koele klimaat en de nabijheid van de belangrijkste haven in Oost-Java, Surabaya, was Malang een populaire bestemming voor Nederlanders en andere Europeanen.

In 1879, werd Malang aangesloten op het spoorwegnet van Java, wat resulteerde in de verdere ontwikkeling van de stad. 

malang oost java

Wandelen door de straten van Malang is echt een prettige ervaring. In deze stad heb je namelijk trottoirs, die voor het overgrote deel heel zijn, waar je normaal op kunt lopen zonder gestoord te worden door ander verkeer.

Loop ook eens een van de vele zijstraatjes in en dwaal rond door de kampung. Ontmoet de lokale bevolking die altijd in is voor een praatje. 

Ook per fiets kun je Malang verkennen. Je brengt een bezoek aan lokale markten, fietst langs wijken waar woningen uit de Nederlandse periode staan en bezoekt kleine woonwijken waar de lokale bevolking druk bezig is met haar dagelijkse activiteiten.

Kortom, een unieke ervaring!

malang oost java

Een van de belangrijkste iconen van Malang-stad is de alun-alun (plein), die in de Nederlandse koloniale tijd gewijd was aan de Nederlandse Gouverneur-Generaal J.P. Coen.

In het midden van de alun-alun staat een gedenkzuil voor de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd. Rondom het plein liggen verschillende belangrijke gebouwen, zoals het gemeentehuis en het prestigieuze Hotel Tugu Malang.

malang oost java

Ook voor natuur ben je in Malang aan het juiste adres. De stad is omringd door appel- en theeplantages, rijstvelden en bergen. Zo is Malang een ideaal startpunt om de vulkaan Bromo te bezoeken.

Verschillende reisbureau’s, maar ook hotels bieden dagreizen aan naar de vulkaan. Je vertrekt dan diep in de nacht, zodat je de volgende ochtend op tijd bent om van de zonsopgang te genieten. 

Maar ook andere bergen kunnen vanuit Malang worden bezocht zoals de slapende vulkaan Arjuna of de berg Kawi.

malang oost java

Tempels in de omgeving van Malang die de moeite van een bezoek waard zijn, zijn de Singosari tempels gebouwd tussen 1222 en 1229 na Christus.

Breng een bezoek aan het nabijgelegen stadje Batu (15 kilometer vanaf Malang), met een heerlijk koel klimaat en een mooie natuur. De weg vanuit Malang voert via een kronkelige weg met aan weerszijden dennenbomen.

Een populaire attractie is de Coban Rondo-waterval, gelegen op zo'n 25 kilometer vanaf Malang. 

malang oost java

Malang is te bereiken per vliegtuig en per trein. De stad heeft een eigen vliegveld genaamd Abdul Rachman Saleh, met onder meer vliegverbindingen van en naar Jakarta, Surabaya en Denpasar (Bali). Ook met de trein is Malang goed te bereiken. Er rijden onder meer treinen van en naar Jakarta, Surabaya, Bandung, Yogyakarta en Banyuwangi.

Foto's: Indonesiënu

Gerelateerde artikelen

Ervaar Hotel Tugu Blitar

Ervaar Hotel Tugu Blitar

28-07-2014 | Advertorial
In het centrum van het rustige en gerieflijke stadje Blitar, staat het idyllische Hotel Tugu Blitar. In dit gebouw uit 1...
Meer »
Ervaar Blitar op de fiets

Ervaar Blitar op de fiets

27-07-2014 | Advertorial
Voel de wind door je haren. Zie de groene rijstvelden langs je voorbijtrekken. Snuif de zoete geur van Javaanse suiker o...
Meer »
De heilige vulkaan Bromo

De heilige vulkaan Bromo

20-10-2016 | Ervaar Oost-Java
De Tenggerezen, de oorspronkelijke bewoners van het Tengger-gebied, het gebied waar de Bromo vulkaan ligt, beschouwen de...
Meer »
Ervaar Hotel Tugu Malang

Ervaar Hotel Tugu Malang

02-04-2015 | Advertorial
Je bent nog niet in Malang geweest als je nog niet in Hotel Tugu Malang hebt overnacht. In dit zeer unieke en gerieflijk...
Meer »
Vind rust in Soekarno-stad

Vind rust in Soekarno-stad

24-07-2014 | Ervaar Oost-Java
In het zuidelijk deel van Oost-Java, aan de voet van de nog steeds actieve vulkaan Kelud, ligt Blitar. Op een uurtje rij...
Meer »
Ervaar Malang op de fiets

Ervaar Malang op de fiets

03-07-2014 | Advertorial
Een van de manieren om Malang (Oost-Java) van dichtbij te ervaren, is door middel van een fietstocht. Een gids leidt je ...
Meer »