IndonesieNU

Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-06-2018 | Nieuws
I Gusti Ngurah Rai International Airport op Bali is om 14.30 uur lokale tijd weer open voor vliegverkeer. De luchthaven in Denpasar is sinds vrijdag (29/6/2018) 03.00 uur gesloten geweest als gevolg van de eruptie van de vulkaan Agung. Bij de uitbarsting kwamen asdeeltjes vrij die een gevaar kunnen vormen voor het vliegverkeer.
De luchthaven zou eigenlijk tot 19.00 uur lokale tijd dichtblijven. Na evaluatie van de situatie omtrent de Agung, hebben de autoriteiten besloten tot heropening van de luchthaven in Denpasar.
 
In het luchtruim boven de airport hebben de autoriteiten geen vulkaanas meer geconstateerd. Vulkaanas is zeer gevaarlijk voor het vliegverkeer. Vulkanische as kan het zicht van piloten belemmeren, elektrische apparatuur aan boord van het vliegtuig verstoren en schade toebrengen aan de turbines van de straalmotoren.
 
Dat de luchthaven weer open is, betekent niet dat vertrekkende en aankomende vluchten direct weer normaal verlopen. Meestal duurt het enige tijd voordat het vliegverkeer op de luchthaven weer op gang komt.  Als gevolg van de luchthaven eerder vandaag werden tientallen internationale en binnenlandse vluchten van en naar Bali geannuleerd.

Foto: I Gusti Ngurah Rai International Airport

Gerelateerde artikelen

Obama houdt vakantie op Bali

Obama houdt vakantie op Bali

23-06-2017 | Nieuws
Voormalig president van de VS Barack Obama opent begin juli 2017 het Congres van de Indonesische Diaspora dat plaatsvind...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-11-2017 | Nieuws
Na twee dagen gesloten te zijn geweest, is I Gusti Ngurah Rai International Airport weer open voor het vliegverkeer.&nbs...
Meer »
In luxe verblijven op Bali?

In luxe verblijven op Bali?

11-11-2017 | Advertorial
Op zoek naar luxe accommodatie op Bali? Neem dan een kijkje op de website van Bali Vakantie Verhuur. Bali Vakantie ...
Meer »