IndonesieNU

Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-11-2017 | Nieuws
Na twee dagen gesloten te zijn geweest, is I Gusti Ngurah Rai International Airport weer open voor het vliegverkeer. 
De internationale luchthaven in Denpasar, Bali, is sinds woensdag (29/11/2017) 14.28 uur lokale tijd weer open. Dat betekent echter niet dat vertrekkende en aankomende vluchten weer normaal verlopen. Meestal duurt het enige tijd voordat het vliegverkeer op de luchthaven weer op gang komt.  
 
Uit gegevens van onder meer het Indonesische instituut voor meteorologie, klimatologie en geofysica (BMKG) en het adviescentrum voor vulkanische as (VAAC) in Darwin, Australië, blijkt dat de wind de vulkaanas van de Agung in zuidoostelijke richting voert.
 
Het centrum voor vulkanologie en geologische rampen PVMBG meldt dat de waarschuwingscode voor de luchtvaart inmiddels is verlaagd van 'rood' naar 'oranje'. Oranje is het op een na hoogste waarschuwingsniveau voor de luchtvaart. De waarschuwingscode voor de luchtvaart stond eind november dit jaar op 'rood' omdat de vulkanische as uit de Agung een hoogte bereikte van meer dan 6000 meter boven het zeeoppervlak wat een gevaar kan vormen voor het vliegverkeer. Het PVMBG zegt dat vulkanische as zich nu op een hoogte bevindt van 1500 tot 2000 meter boven het zeeoppervlak.   

De luchthaven in Denpasar was vanaf maandag (27/11/2017) 07.00 gesloten voor vliegverkeer. Honderden vluchten werden geannuleerd, waardoor duizenden reizigers, onder wie ook Nederlandse toeristen, op de luchthaven strandden. 

Foto: Indonesiënu.nl

Gerelateerde artikelen

In luxe verblijven op Bali?

In luxe verblijven op Bali?

11-11-2017 | Advertorial
Op zoek naar luxe accommodatie op Bali? Neem dan een kijkje op de website van Bali Vakantie Verhuur. Bali Vakantie ...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-06-2018 | Nieuws
I Gusti Ngurah Rai International Airport op Bali is om 14.30 uur lokale tijd weer open voor vliegverkeer. De luchthaven ...
Meer »
Obama houdt vakantie op Bali

Obama houdt vakantie op Bali

23-06-2017 | Nieuws
Voormalig president van de VS Barack Obama opent begin juli 2017 het Congres van de Indonesische Diaspora dat plaatsvind...
Meer »