IndonesieNU

'Chinese Muur' in Indonesiƫ

'Chinese Muur' in Indonesiƫ

10-03-2014 | Ervaar Sumatra
Niet alleen China heeft een lange muur. Ook Indonesië heeft er een. Niet zo lang als die in China weliswaar, maar toch indrukwekkend genoeg om eens te bezoeken. Jenjang 1000 (1000 treden) is dé nieuwe toerististisch attractie in Bukittingi, West-Sumatra en groeit alsmaar in populariteit na de grondige renovatie die de 1,5 kilometer lange muur heeft ondergaan. 
Jenjang 1000 was voor de renovatie, die zo'n drie jaar geleden begon, moeilijk te bereiken en lag er verwaarloosd bij. Nu is de attractie uitgerust met zwembaden en ruime parken.

Jenjang 1000 is wonderschoon. De muur kronkelt zich langs de nabijgelegen kliffen. De lokale bevolking gebruikte het prachtig aangelegde pad om schoon drinkwater te halen bij Ngarai Sianok, de kloof van Sianok. 


Jenjang 1000 Bukittinggi

Foto: bktbess.blogspot

 

Geniet 's ochtends vroeg van een schitterend uitzicht wanneer de eerste zonnestralen de ochtendmist, die als een deken over de vallei ligt, doorboren. Op de achtergrond doemt de majesteuze berg Singgalang op.

De schoonheid van dit gebied is in de loop der eeuwen door vele artiesten vastgelegd. De bekendste was misschien wel Ernest Dezentje, een bekend landschapsschilder in Nederlands-Indië en later in Indonesië. Hij was ook de favoriete schilder van Soekarno, de eerste president van de Indonesische Republiek. 
 
Bron: Travel Indonesia; The Jakarta Post
Foto: bktbess.blogspot

Gerelateerde artikelen

Het adembenemende Toba-meer

Het adembenemende Toba-meer

07-08-2015 | Ervaar Sumatra
Danau Toba – het Toba-meer – is een plek waar je komt om te relaxen en te genieten van een van de mooiste la...
Meer »