IndonesieNU

Indonesische focus op de 11e editie van het CinemAsia Film Festival

Indonesische focus op de 11eeditie van het CinemAsia FilmFestival

25-02-2018 | Persbericht
Van 6 tot 11 maart 2018 neemt CinemAsia Film Festival het publiek mee naar het Azië van nu. Door de lens van ruim 30 filmmakers uit China, Hong Kong, Korea, Indonesië, Taiwan, Japan, de Filippijnen en Thailand biedt het festival een genuanceerd beeld van het veelzijdige continent Azië. Het thema van de 11e editie van het CinemAsia Film Festival is de jongere generatie. De geografische focus van dit jaar is Indonesië. Het festival vindt plaats in Kriterion en Rialto in Amsterdam: zie www.cinemasia.nl 

Van CinemAsia mag Indonesiënu.nl vrijkaarten weggeven voor de Indonesian Shorts Selection (5 korte Indonesische films) op woensdag 7 maart 2018 14:30-15:50 in Kriterion. (WINACTIE IS GESLOTEN!)
 

De Indonesische films op een rij: 

 

POSESIF 

Indonesië | 2017 | 102 minuten | Drama/Romance | Bahasa Indonesia (Engelse ondertiteling)

Regisseur: EDWIN | Cast: Putri MARINO, Adipati DOLKEN, Griselda AGATHA, Chicco KURNIAWAN, Cut MINI

Speeltijden: donderdag 8 maart 2018 – 21:30 - Rialto Bovenzaal | zaterdag 10 maart 2018 – 21:00 - Kriterion K3


Wat begint als een prachtige relatie tussen twee tieners, verandert langzaam maar zeker in een nachtmerrie wanneer hun verhouding een onverwachte wending neemt.
 
CinemAsia 2018 Posesif 

Het is liefde op het eerste gezicht wanneer aanstormend schoonspringtalent Lala (Putri Marino) en Yudhis (Adipati Dolken) elkaar voor het eerst zien. Hun prille liefde bloeit in een razend tempo uit tot een lieve en intieme relatie. Het duurt echter niet lang voordat de jaloerse Yudhis zijn ware gezicht laat zien door steeds meer van zijn vriendin te eisen.

Met Lala’s obsessieve vader die haar dwingt om een topatlete te worden en met Yudhis’ emotioneel manipulerende moeder, wordt het leven van de twee er niet beter op; al helemaal niet wanneer hun relatie een onverwachte wending neemt.

POSESIF begint als een verleidelijk liefdesverhaal en toont geleidelijk aan ook de donkere kant van verliefdheid. De film is een diepgaande verkenning van zowel liefde als onzekerheid en herinnert ons op een memorabele wijze dat liefde lang niet altijd over rozen gaat.
 

THE SEEN AND THE UNSEEN

Indonesië | 2017 | 86 minuten | Drama | Balinees, Bahasa Indonesia (English subtitles)
Regisseur: Kamila ANDINI | Cast: Ni Kadek Thaly Titi KASIH, Ida Bagus Putu Radithya MAHIJASENA, Ayu LAKSMI, I Ketut RINA, Happy SALMA, Gusti Ayu RAKA
Speeltijden: woensdag 7 maart 2018 – 21:45 - Rialto – Bovenzaal | zondag 11 maart 2018 – 12:15 - Rialto – Bovenzaal 

Wanneer de 10-jarige Tantri realiseert dat haar tweelingbroer niet lang meer te leven heeft, ervaren de twee een magische reis waarin verbeelding en realiteit dwars door elkaar heen lopen.

CinemAsia 2018 The Seen and Unseen


THE SEEN AND UNSEEN verkent de mysterieuze symbiose tussen een tweeling, als de tienjarige Tantra probeert te accepteren dat haar broertje niet lang meer te leven heeft.

In de Balinese cultuur staat een "buncing" (jongen-meisje) tweeling symbool voor balans. Zelfs wanneer Tantri door een hersentumor tot het ziekenhuisbed veroordeeld is, proberen hij en zijn zusje door dromen en hallucinaties met elkaar verbonden te blijven. In een door maanlicht verlichte kamer vol bovennatuurlijke krachten, spelen de jonge kinderen met mythische vogels en apen.

THE SEENS AND UNSEEN is één van de mooiste en meest ontmoedigende Aziatische films van het afgelopen jaar, waarin dit schrijnende verhaal over verlies en rouw het meest doet denken aan een serie traditionele dansstukken of een stomme film. Kamila Andini’s unieke geluid als regisseur is terug te vinden in prominente aanwezigheid van kinderen en tieners in haar films. Door op een magische manier hun gedachtenkronkels te interpreteren, weet zij haar jonge cast altijd tot betoverende prestaties te sturen.
 

KARTINI

Indonesië | 2017 | 122 minuten | Biografie, Historisch Drama | Bahasa Indonesisch, Nederlands (Engelse ondertiteling)| Europese première
Regisseur: Hanung BRAMANTYO | Cast: Dian SASTROWARDOYO, Acha SEPTRIASA, Ayushita NUGRAHA, Christine HAKIM
Speeltijden: dinsdag 6 maart 2018 – 21:00 – Kriterion K3 | donderdag 8 maart 2018 – 21:00 – Kriterion K3 | zondag 11 maart – 12:30 – Kriterion K1

In de tijd van de Nederlandse overheersing in Indonesië staat een vrouw op die vecht voor de gelijkheid van man en vrouw en educatie voor iedereen.

CinemAsia 2018 Kartini


Indonesië in de negentiende eeuw. In een tijd waar Nederland nog over de archipel regeerde en vrouwen louter als bruid fungeerden, staat in Java een dappere dame op. Haar naam is Kartini (Dian Sastrowardoyo) en ze vecht een hevige strijd voor gelijkheid tussen man en vrouw én voor het recht op onderwijs voor iedereen, los van sociale klasse of gender.

Om dit nobele streven te doen laten slagen moet de moedige Kartini niet alleen haar eigen familie zien te overtuigen, maar ook hard tegen de regels en tradities van haar eigen cultuur in gaan, iets wat in Java als heilig beschouwd wordt.

Verpakt in een schitterende authentieke Javaanse setting, is KARTINI een prachtig drama over één van de grootste helden uit de Indonesische geschiedenis. Met thema’s die vandaag de dag nog relevant zijn, is KARTINI veel meer dan een louter historische bloemlezing.
 

SATAN’S SLAVES

Indonesië / Zuid Korea | 2017 | 106 minuten | Horror | Bahasa Indonesia (Engelse ondertiteling)
Regisseur: Joko ANWAR | Cast: Tara BASRO, Bront PALARAE, Dimas ADITYA, Endy ARFIAN, Nasar ANUZ, Muhammad ADHIYAT, Ayu LAKSMI
Speeltijden: donderdag 8 maart 2018 – 19:15 (+Q&A) – Kriterion K2 | vrijdag 9 maart 2018– 23:15 – Kriterion K3 | zaterdag 10 maart 2018 – 23:00 (+Q&A) – Kriterion 

Een spookhuis, een levendige begraafplaats, een vruchtbare cultus en de geruchten van Satans nazaat. Deze cynische, gestileerde remake van de enge Indonesische horrorklassieker werd de op vier na grootste filmhit ooit van Indonesië.

CinemAsia 2018 Satan's Slaves


In een van de buitenwijken van Jakarta leeft Rini (Tara Basro), samen met haar ouders en drie broertjes, een rustig bestaan. Haar moeder, Mawarni (Ayu Laksmi) is bedlegerig door een mysterieuze ziekte. De familie wordt geteisterd door vreemde, bovennatuurlijke fenomenen; zoals geroepen worden door griezelig gespuis dat “duidelijk niet [onze] buren zijn”. Wanneer Rini in haar moeders verleden duikt, ontdekt ze dat sommige geheimen niet meegenomen kunnen worden naar het graf.

Dat SATAN’S SLAVES de best bezochte Indonesische film uit 2017 is, is niet zo heel gek. De film is een angstaanjagende remake dat op bijzondere wijze subtiele sferische scènes met bloedstollende schrikmomenten weet af te wisselen. Dit in combinatie met sterke acteerprestaties, opvallend mooie cinematografie en dito productiewaardes, kroont SATAN’S SLAVES zich met recht tot de meest succesvolle Indonesische horrorfilm ooit.
 

TARLING IS DARLING 

Indonesië | 2017 | 114 minuten | Documentaire | Javaans, Bahasa Indonesia (Engelse ondertiteling) | Europese premiere
Regisseur: Ismail Fahmi LUBISH | Cast: Jaham, Nano ROMANZA, Uki MARZUKI, Dewi KIRANA
Speeltijden: vrijdag 9 maart 2018 – 13:00 – Kriterion K2 | zondag 11 maart 2018 – 15:00 (+Q&A) – Kriterion K2 

Door het erotische karakter is de traditionele ‘tarling dangut’ muziek uit de Javaanse Indramayu regio bijzonder populair. Aan Jaham de taak om ook de Islamitische gemeenschap te verbinden met dit genre.

CinemAsia 2018 Tarling is Darling


Het traditionele ‘tarling dangdut’, muziek uit de Javaanse regio Indramayu, is bekend en geliefd bij zowel jong als oud; niet op de laatste plaats door de erotische dansbewegingen en schaars geklede zangeressen.

In deze bijzonder gefilmde documentaire volgen we Jaham, een ‘tarling dangut’ songwriter, en Ipung, een muziekproducent, die constant op zoek zijn naar jonge talenten die dromen van faam.

Jaham’s vrouw is minder blij met al het vrouwelijk schoon dat rondom haar man zwerft. Zijn jaloerse vrouw is echter niet zijn grootste probleem; van de lokale imams krijgt Jaham de opdracht om Islamitische ‘tangling dangdut’ liederen te schrijven. Met de hulp van een erotische zangeres schrijft hij zijn gloednieuwe religieuze stukken.

Executive producer van TARLING IS DARLING, Leonard Retel Helmrich,  is onder andere bekend van zijn documentaire drieluik, Stand van de Zon (2002), Stand van de Maan (2004) en Stand van de Sterren (2010).
 

MARLINA THE MURDERER IN FOUR ACTS 

Indonesië/Frankrijk/Maleisië/Thailand | 93 minuten | Revenge Thriller | Indonesisch (Engelse ondertiteling)
Regisseur: Mouly SURYA | Cast: Marsha TIMOTHY, Panendra LARASATI, Egi FEDLY, Yoga PRATAMA
Speeltijden: woensdag 7 maart 2018– 21:00 – Kriterion K1

Wat moet een weduwe uit Sumba, het Indonesische Wilde Westen, doen wanneer een bandiet haar huis binnenkomt en kippensoep bestelt voor de bende die van plan is om haar vee te stelen en haar te verkrachten?

CinemAsia 2018 Marlina The Murderer


Marlina (Marsha Timothy) werkt hard om genoeg geld te verdienen om haar overleden man, die nu als mummie zijn intrek heeft genomen in haar woonkamer, een waardig en traditionele Sumba begrafenis te geven. Haar harde werken wordt bruut verstoord door Markus (Egi Fedly), een beroepscrimineel, die haar, volgens lokale gebruiken, meedeelt dat hij en de rest van zijn bende op het punt staat om haar te beroven en te verkrachten.

En om haar voor te bereiden, geeft hij haar het bevel om kippensoep te maken voor zijn bende. Door haar onschuldige uiterlijk en snel denkvermogen weet ze de rovers te slim af te zijn en begint ze een onverwachte lange reis.

Door het sterke contrast tussen bruut geweld en fraaie beelden van het schitterende Indonesische landschap en een geweldige soundtrack, is deze empowering vrouwelijke wraak thriller een moderne, Indonesische versie van een western film. Een favoriet bij filmfestivals sinds de première in Director’s Fortnight in Cannes.
 

INDONESIAN SHORTS SELECTION

van Jogja Film Academy en Jogja-NETPAC Asian Film Festival bestaande uit 5 bijzondere korte Indonesische films.
Speeltijden: donderdag 8 maart 2018 – 15:00 – Kriterion K3 | vrijdag 9 maart 2018 – 15:15 – Kriterion K2 | zondag 11 maart 2018 – 21:00 – Kriterion K3

Jogja Film Academy (JFA) is een innovatieve filmschool gevestigd in Yogyakarta, Indonesië, als reactie op de nieuwe digitale uitdagingen. Het biedt studenten een plek om hun technische en artistieke kwaliteiten te ontwikkelen zodat zij uitgroeien tot makers met karakter, professionele skills en sociale verantwoordelijkheid. Het programma helpt studenten uitdagingen aan te gaan die te maken hebben met nieuwe filmtheorieën, productiesystemen, alternatieve distributie en marketing onder de invloeden van de technologische revolutie.

In het kader van CinemAsia’s Special Focus Country Indonesië, is er een shorts programma samengesteld met korte films gemaakt door studenten van de Jogja Film Academy.

De Indonesian Shorts Selection bestaat uit vijf korte films:

1. Along the One Way (Sepanjang Jalan Satu Arah)
Indonesië | 2016 | 16 minuten | Documentaire |Engelse ondertiteling
Regisseur: Bani NASUTION

CinemAsia 2018 Along the One Way

“Op een dag vroeg mijn moeder om naar huis te komen. Toen ik aankwam, vroeg ze aan de hele familie om op de gouverneur te stemmen die een Islamitische religieuze leider is. Ik weigerde omdat ik het niet eens was met haar denkwijze. Maar moeder bleef mij zeggen dat ik moest kiezen op basis van iemands religie. Op de verkiezingsdag, heb ik mijn keuze gemaakt.” – Bani NASUTION

2. So Long, Home (Kapan Pulang, Kapan?)
Indonesië | 2017 | 15 minuten | Drama | Engelse ondertiteling
Regisseur: Najam YARDO

CinemAsia 2018 Kapan Pulang

De 7-jarige Boy is dol op zijn 12-jarige broer Gerry, ondanks dat hij vaak genegeerd wordt. Op een avond wordt Gerry plotseling gevraagd om in Boy’s kamer te slapen. Gerry’s houding tegen Boy is compleet anders; hij wordt opeens heel aanhankelijk jegens Boy. Hij weet alleen niet dat er een verandering aan zit te komen op Gerry’s 12e verjaardag….

3. Sunday Story (Kisah di Hari Minggu)
Indonesië | 2017 | 8 minuten | Fiction | Engelse ondertiteling
Regisseur: Adi MARSONO

CinemAsia 2018 Sunday Story

Een vrouw is bezig met haar huishoudelijke taken terwijl haar man, niet aangedaan door de hectische ochtend van zijn echtgenote, lekker doorslaapt. De vrouw vraagt haar man om de kinderen naar school te brengen, maar hij verroert geen vin. Ze wordt woedend, zonder iets te realiseren…

4. Terra Maschine (Mesin Tanah)
Indonesië | 2016 | 16 minuten | Fictie | Engelse ondertiteling
Regisseur: Wimar HERDANTO

CinemAsia 2018 Terra Maschine

Een exotische figuur is net aangekomen in Leuweunggede Village op bevel van het hoofd van de wijkeenheid. De figuur ziet er raar en anders uit dan de rest van de dorpelingen. Na een ongeluk is de figuur ‘gebroken’ door wat een van de dorpelingen hem heeft aangedaan.

Tina’s Secret (Rahasia)
Indonesië | 2016 | 14 minuten | Drama | Engelse ondertiteling
Regisseur: Dharma PUTRA

CinemAsia 2018 Tina's Secret

De 18-jarige Tina wil vrij zijn in plaats van een huwelijk aan te gaan. Ze moet haar zwangerschap geheim houden van haar familie en Arif (26), de vader van haar kind, overtuigen om met haar oudere zus Mira te trouwen.

Foto's: CinemAsia

Gerelateerde artikelen

COVID-19 in Indonesië

COVID-19 in Indonesië

09-03-2020 | Nieuws
In Indonesië zijn zeker 66.226 mensen geïnfecteerd met het coronavirus. Het dodental staat op 3.241, terwijl 3...
Meer »
Rutte bezoekt Indonesië

Rutte bezoekt Indonesië

07-10-2019 | Nieuws
Minister-president Mark Rutte is maandag 7 oktober 2019 aangekomen in Jakarta. Rutte bespreekt daar met de Indonesische ...
Meer »
Lombok na de aardbevingen

Lombok na de aardbevingen

21-09-2018 | Nieuws
Op Lombok wordt druk gewerkt aan de wederopbouw  van het eiland na de verwoestende aardbevingen. Prioriteit is om d...
Meer »
Bromo gesloten op Nyepi

Bromo gesloten op Nyepi

15-03-2018 | Nieuws
Niet alleen op Bali staat het dagelijkse leven stil op Nyepi. Ook op de Bromo doet de hindoe-bevolking aan vasten en med...
Meer »
In luxe verblijven op Bali?

In luxe verblijven op Bali?

11-11-2017 | Advertorial
Op zoek naar luxe accommodatie op Bali? Neem dan een kijkje op de website van Bali Vakantie Verhuur. Bali Vakantie ...
Meer »
Obama houdt vakantie op Bali

Obama houdt vakantie op Bali

23-06-2017 | Nieuws
Voormalig president van de VS Barack Obama opent begin juli 2017 het Congres van de Indonesische Diaspora dat plaatsvind...
Meer »
Heritage in Transition

Heritage in Transition

19-03-2017 | Persbericht
Heritage in Transition is een fototentoonstelling over gebruikers van koloniaal erfgoed in Indonesië en een tijdsop...
Meer »
Bouw Trump-resort ophanden

Bouw Trump-resort ophanden

22-02-2017 | Nieuws
Pan Pacific Nirwana Bali Resort sluit op 31 juli 2017 zijn deuren. Daarmee wordt het startsein gegeven voor Trump Intern...
Meer »
Zikavirus in Jambi, Sumatra

Zikavirus in Jambi, Sumatra

31-08-2016 | Nieuws
Het Indonesische ministerie van Gezondheid bevestigt dat het zikavirus is aangetroffen in Jambi, Sumatra. Onderzoekers k...
Meer »
Zwitser vermist op Semeru

Zwitser vermist op Semeru

09-06-2016 | Nieuws
Een 26-jarige man uit Zwitserland is in Indonesië als vermist opgegeven. Hij beklom op 3 juni 2016 samen met zijn F...
Meer »
Herdenking 4 mei in Jakarta

Herdenking 4 mei in Jakarta

04-05-2016 | Nieuws
Op woensdag 4 mei 2016 om 17.00 uur lokale tijd vindt op het ereveld Menteng Pulo in Jakarta de jaarlijkse Dodenherdenki...
Meer »
50 bergen in 40 dagen

50 bergen in 40 dagen

27-04-2016 | Nieuws
De Indonesiër Willem Sigar Tasiam wil in 40 dagen 50 bergen in Indonesië beklimmen. Hij heeft zijn eerste klim...
Meer »
Kinderbedelaars in Jakarta

Kinderbedelaars in Jakarta

30-03-2016 | Artikel
De politie van Jakarta heeft onlangs een aantal Indonesiërs opgepakt die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan ex...
Meer »
Tempe en rijst in de ruimte

Tempe en rijst in de ruimte

25-03-2016 | Nieuws
Een Cygnus cargo module met aan boord onder meer wetenschappelijke experimenten van Indonesische scholieren is woensdag ...
Meer »
Durian Fair 2016 Jakarta

Durian Fair 2016 Jakarta

12-02-2016 | Nieuws
Ben je een durian-liefhebber én ben je eind deze maand in de Indonesische hoofdstad? Bezoek dan 'Durian Fair ...
Meer »
Kerokan maakt je rustig

Kerokan maakt je rustig

07-09-2015 | Nieuws
Kerokan is een traditionele Javaanse behandelmethode die wordt gebruikt bij het verminderen van kwaaltjes zoals masuk an...
Meer »
Angklung Concert Eindhoven

Angklung Concert Eindhoven

23-05-2015 | Winactie
Bij het horen van de klanken van de angklung, wanen wij ons meteen in Indonesië. Groene rijstvelden, hoge bergen, e...
Meer »
Plastic rijst in omloop

Plastic rijst in omloop

21-05-2015 | Nieuws
Rijst die er uitziet als rijst maar geen rijst is. Lokale autoriteiten hebben op verschillende markten in Bekasi, West-J...
Meer »
Made in Indonesia 2014

Made in Indonesia 2014

15-09-2014 | Advertorial
Op zaterdag 20 september 2014 organiseert de Indonesische studentenvereniging PPI in samenwerking met de Indonesische am...
Meer »
'O, dat ding?'

'O, dat ding?'

06-09-2014 | Artikel
Odading is een populaire zachte en zoete snack uit West-Java. Het heeft qua vorm en smaak wel wat weg van een oliebol. O...
Meer »
Vrouwenbus in Jakarta

Vrouwenbus in Jakarta

04-09-2014 | Nieuws
De Jakartaanse busmaatschappij Transjakarta denkt erover na bussen in te zetten speciaal voor vrouwen. Dit om seksueel m...
Meer »
Nazicafé heropent deuren

Nazicafé heropent deuren

21-06-2014 | Soldatenkaffee Bandung
Een nazicafé in Bandung dat na tal van klachten is gesloten, heeft zaterdag 21 juni zijn deuren weer geopend, vol...
Meer »
100 verschillende soorten soto

100 verschillende soorten soto

06-06-2014 | Pekan Produktif Kreatif Indonesia
Wel 100 verschillende soorten soto werden er opgediend tijdens Pekan Produk Kreatif Indonesia – de Week voor Creat...
Meer »
Dossier Indië

Dossier Indië

15-10-2019 | Nieuws
Van oktober 2019 tot en met januari 2020 presenteert LantarenVenster in samenwerking met het Wereldmuseum in Rotterdam e...
Meer »
Obama naar Yogyakarta

Obama naar Yogyakarta

28-06-2017 | Nieuws
Na zijn bezoek aan Bali, doet Barack Obama Yogyakarta aan. Yogyakarta is geen onbekende stad voor de voormalige presiden...
Meer »
Aardbeving treft Aceh

Aardbeving treft Aceh

07-12-2016 | Nieuws
[Laatste update 8-12-2016, 4.30 uur] De regio Pidie Jaya in de provincie Aceh is woensdagochtend 7 december 2016 getroff...
Meer »
Go-Jek mag blijven!

Go-Jek mag blijven!

18-12-2015 | Nieuws
De maatregel van het Indonesische ministerie van Transport om alle transportdiensten die online hun diensten aanbieden t...
Meer »
Het hagelt in Papua

Het hagelt in Papua

27-08-2015 | Nieuws
De districten Ilaga en Gome in de provincie West-Papua, zijn woensdagnacht (26/8) getroffen door hagel. De lokale autori...
Meer »
De mangrovebossen van Jakarta

De mangrovebossen van Jakarta

10-08-2015 | Ervaar Jakarta
Als je aan Jakarta denkt, denk je misschien aan een grote, drukke stad met hoge wolkenkrabbers, moderne winkelcentra, en...
Meer »
Minions spreken Indonesisch

Minions spreken Indonesisch

13-07-2015 | Nieuws
Indonesië-liefhebbers zal het misschien al zijn opgevallen. De minions spreken Bahasa Indonesia! Dat deze grappige ...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

11-07-2015 | Nieuws
Ngurah Rai International Airport in Denpasar, Bali, is zaterdag 11 juli 2015 weer open. De luchthaven is sinds donderdag...
Meer »
Woning te koop in Yogyakarta

Woning te koop in Yogyakarta

21-05-2015 | Nieuws
Wina dacht dat ze twee vliegen in een klap had geslagen. Binnen twee maanden tijd had ze voor haar woning in Yogyakarta ...
Meer »
5500 euro voor drie uurtjes

5500 euro voor drie uurtjes

13-05-2015 | Nieuws
De media in Indonesië stonden de afgelopen dagen bol van nieuws over Indonesische artiesten en hun bijbaantjes. Dez...
Meer »
Winactie The Wrap Up

Winactie The Wrap Up

08-12-2014 | Winactie
Van East West mocht Indonesiënu 1 x 2 vrijkaartjes weggeven voor 'The Wrap Up', wat het midden houdt tussen...
Meer »
Met de tram door Surabaya

Met de tram door Surabaya

25-11-2014 | Nieuws
Surabaya (Oost-Java) krijgt een een tram. Er zal zoveel mogelijk gebruik gemaakt worden van bestaande tramsporen die afs...
Meer »
Parkeerautomaten in Jakarta

Parkeerautomaten in Jakarta

29-09-2014 | Nieuws
Mensen die hun vervoermiddel willen parkeren in de Sabang-straat (Jalan Sabang) in Menteng, Jakarta, moeten vanaf vrijda...
Meer »
Winactie boek Solitude

Winactie boek Solitude

08-09-2014 | Winactie
Indonesiënu mag van Nieuw Amsterdam een exemplaar van het boek Solitude verloten onder onze lezers. Solitude&n...
Meer »
Ijen, de stinkende vulkaan

Ijen, de stinkende vulkaan

05-06-2014 | Ijen, Oost-Java
The Sydney Morning Herald heeft een lijst opgesteld van de tien meest stinkende locaties ter wereld. Ook Indonesië ...
Meer »