IndonesieNU

Indonesiƫ treedt strenger op tegen visummisbruik

Indonesiƫ treedt strenger optegen visummisbruik

14-11-2016 | Nieuws
Reizigers die visumvrij of op een toeristenvisum Indonesië binnenkomen, maar prostitutiewerkzaamheden verrichten in het land. De Indonesische immigratiedienst ziet steeds meer van dit soort overtredingen sinds de versoepeling van de visumregels. 
Op zondag 13 november 2016 heeft de immigratiedienst vijf vrouwen uit Marokko de toegang tot Indonesië ontzegd. Zij worden ervan verdacht het land te bezoeken om er prostitutiewerkzaamheden te verrichten. 

De vrouwen hadden geen geld bij zich, konden niet aantonen waar zij in Indonesië zouden verblijven en wat zij in het land kwamen doen. De vrouwen zeiden dat ze als toerist willen gaan rondtrekken in Indonesië. Zij konden echter niet aangeven waar zij precies naar toe willen gaan en in welk hotel zij verblijven. 'Ze zeggen dat ze een maand in Indonesië verblijven, maar kunnen niet aantonen hoe zij dat gaan bekostigen', aldus een woordvoerder van de immigratiedienst.    

Het is niet de eerste keer dat de Indonesische immigratiedienst vrouwen uit Marokko de toegang tot het land heeft ontzegd. Volgens een woordvoerder van de immigratiedienst zijn de afgelopen maanden tientallen Marokkaanse vrouwen teruggestuurd naar het land van herkomst omdat zij het inreisvisum voor andere doeleinden hadden gebruikt dan waarvoor het bedoeld was. 

Foto: Indonesiënu.nl

Gerelateerde artikelen