IndonesieNU

Indonesië favoriete kandidaat-gastland Asian Games

Indonesië favorietekandidaat-gastland Asian Games

20-04-2014 | Asian Games 2019
Indonesië zegt er zeer trots op te zullen zijn wanneer het land de Asian Games in 2019 mag organiseren. Eerder trok Vietnam zich terug als gastland van het grootste sportevenement van Azië. Indonesië wordt nu getipt als mogelijke vervanger van Vietnam. Dat schrijft The Jakarta Globe.
Vorige week maakte Vietnam bekend dat het zich terugtrekt als gastland van de Asian Games 2019 vanwege economische redenen. 

Tegenover persbureau AFP heeft de Olympische Raad van Azië (OCA) bevestigd dat Indonesië op dit moment als favoriet wordt beschouwd voor de organisatie van het sportevenement. Er zulen echter meer onderhandelingen nodig zijn om definitief te kunnen vaststellen wie de spelen van 2019 mag organiseren.

Volgens het Indonesisch Olympisch Comité (KOI) zal het Indonesische volk er zeer trots op zijn wanneer Indonesië de Asian Games 2019 mag organiseren. ‘Het is zeer belangrijk voor Indonesië wanneer wij worden genomineerd als gastland van de Asian Games omdat dit de interesse in sport zal kunnen vergroten en hopelijk ook de prestaties van onze deelnemende atleten zal kunnen verbeteren’, aldus Ade Lukman van KOI.


     Miljoenen dollars


Met de organisatie van de Asian Games - het tweede grootste sportevenement ter wereld na de Olympische spelen - is een bedrag gemoeid van honderden miljoenen dollars.

Indonesië is een van de drie landen die interesse hebben getoond om de Asian Games van 2019 te organiseren. Wie de andere twee landen zijn, is niet bekend. Wat wel vaststaat, is dat Indonesië de grote favoriet is.

Mocht Indonesië inderdaad gekozen worden als gastland van de Asian Games 2019, dan zal het evenement plaatsvinden in Surabaya, de tweede grootste stad van Indonesië, aldus Ade Lukman van het Indonesisch Olympisch Comité. Het is dan de tweede keer dat Indonesie mag optreden als gastland van de spelen. In 1962 was Indonesië ook al gastland van de Asian Games die toen plaatsvonden in Jakarta. 

Bron: The Jakarta Globe
Foto: le dieu

Gerelateerde artikelen

Wel of niet naar Jakarta?

Wel of niet naar Jakarta?

23-01-2014 | Erik Meijs wil op trainingsstage in Jakarta
Eind mei 2014 hoopt badmintonner Erik Meijs af te reizen naar de Indonesische hoofdstad Jakarta. Daar wil hij een traini...
Meer »
Doden bij bokswedstrijd Papua

Doden bij bokswedstrijd Papua

15-07-2013 | Rellen na de wedstrijd
In de Indonesische provincie Papua zijn 18 doden gevallen bij een bokswedstrijd  Ze kwamen op doordat ze vertrapt w...
Meer »
Rood-Wit oog in oog met Oranje

Rood-Wit oog in oog met Oranje

22-04-2013 | 7 juni 2013, oefeninterland Nederland-Indonesië
In de aanloop naar het WK voetbal in 2014, speelt Oranje op 7 juni 2013 een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Indon...
Meer »
'Vandaag gaan we zeker winnen'

'Vandaag gaan we zeker winnen'

13-04-2013 | Film bekritiseert Indonesisch voetbal
Rellende voetbalsupporters, 2 voetbalbonden, dreigende sancties van de FIFA. Het Indonesische voetbal is een chaos. Met ...
Meer »