IndonesieNU

Hoogste alarmstatus voor vulkaan Agung en luchthaven Bali gesloten (UPDATE)

Hoogste alarmstatus voorvulkaan Agung en luchthavenBali gesloten (UPDATE)

27-11-2017 | Nieuws
Dit artikel is geupdatet
Het Centrum voor Vulkanologie en Geologische Rampen PVMBG heeft de alarmstatus van de Agung verhoogd naar het hoogste niveau voor vulkanen in Indonesië. Als gevolg van de eruptie van de vulkaan in Karangasem, Oost-Bali, is Ngurah Rai International Airport in Denpasar gesloten voor alle vliegverkeer.
In het luchtruim boven de luchthaven bevindt zich vulkaanas. Een woordvoerder van de luchthaven zegt dat de sluiting van Ngurah Rai International Airport tot donderdag 30 november 2017 07.00 uur lokale tijd duurt . Elke zes uur wordt de situatie geëvalueerd. Alle vluchten van en naar de luchthaven in Denpasar zijn tot nader order geannuleerd.

De alarmstatus van de vulkaan in Karangasem, Bali, staat sinds maandagochtend 06.00 uur lokale tijd (27/11/2017) op 'awas' (pas op). De alarmstatus is verhoogd omdat er inmiddels sprake is van een magmatische eruptie. Bij een magmatische eruptie stoot de vulkaan gassen en (vloeibare) gesteente uit wanneer de magmakamer vol is en de druk te groot is. 

De vulkaan stoot voortdurend een dikke aswolk uit die een hoogte bereikt van 2000 tot 3400 meter boven de krater. De eruptie gaat gepaard met explosies die op 12 kilometer afstand van de krater te horen zijn. Vulkanologen verwachten een nieuwe, zwaardere uitbarsting. 

Het PVMBG adviseert bewoners, bezoekers en toeristen de vulkaan te mijden en geen activiteiten te verrichten binnen de door de autoriteiten vastgestelde gevarenzone. De gevarenzone is inmiddels vergroot van 6-7,5 naar 8-10 kilometer rond de vulkaankrater. Bewoners van de gevarenzone dienen het gebied zo spoedig mogelijk te verlaten.  

Laatste update: 29-11-2017, 02:07 uur

Gerelateerde artikelen

Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-06-2018 | Nieuws
I Gusti Ngurah Rai International Airport op Bali is om 14.30 uur lokale tijd weer open voor vliegverkeer. De luchthaven ...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-11-2017 | Nieuws
Na twee dagen gesloten te zijn geweest, is I Gusti Ngurah Rai International Airport weer open voor het vliegverkeer.&nbs...
Meer »
Obama houdt vakantie op Bali

Obama houdt vakantie op Bali

23-06-2017 | Nieuws
Voormalig president van de VS Barack Obama opent begin juli 2017 het Congres van de Indonesische Diaspora dat plaatsvind...
Meer »
In luxe verblijven op Bali?

In luxe verblijven op Bali?

11-11-2017 | Advertorial
Op zoek naar luxe accommodatie op Bali? Neem dan een kijkje op de website van Bali Vakantie Verhuur. Bali Vakantie ...
Meer »