IndonesieNU

Grootste kecak-optreden op Bali

Grootste kecak-optreden opBali

28-02-2018 | Nieuws
Op Bali wisten duizenden Indonesische jongeren het Indonesische record te verbreken voor het grootste kecak-optreden. De Balinese dans werd uitgevoerd door middelbare scholieren uit de regio Badung. 
Volgens het Museum van Indonesische Records (MURI) is het optreden niet alleen een nationaal record waard, maar ook een wereldrecord. De reden hiervoor is dat de kecak-dans kenmerkend is voor Bali. Het is een lokale cultuurvorm die nergens anders ter wereld voorkomt. 

De kecak-voorstelling werd eerder deze week uitgevoerd op het strand van Berawa in Badung als onderdeel van het Berawa Beach Art Festival 2018. De 5555 dansers droegen een zwart-wit geblokt doek om hun middel, ook wel saput poleng genoemd, dat bijeengehouden werd door een rode sjaal. 

Bij zonsondergang voerden de dansers de ritmische bewegingen van de kecak-dans uit vergezeld door ritmisch gezang. De dansvoorstelling trok duizenden bezoekers. 

Wat bijzonder is aan de voorstelling op het Berawa-strand is dat er ook vrouwelijke dansers te zien waren. De kecak-dans wordt oorspronkelijk alleen uitgevoerd door mannen. 
 
Foto: Indonesiënu.nl

Gerelateerde artikelen

Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-06-2018 | Nieuws
I Gusti Ngurah Rai International Airport op Bali is om 14.30 uur lokale tijd weer open voor vliegverkeer. De luchthaven ...
Meer »
Obama houdt vakantie op Bali

Obama houdt vakantie op Bali

23-06-2017 | Nieuws
Voormalig president van de VS Barack Obama opent begin juli 2017 het Congres van de Indonesische Diaspora dat plaatsvind...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-11-2017 | Nieuws
Na twee dagen gesloten te zijn geweest, is I Gusti Ngurah Rai International Airport weer open voor het vliegverkeer.&nbs...
Meer »
In luxe verblijven op Bali?

In luxe verblijven op Bali?

11-11-2017 | Advertorial
Op zoek naar luxe accommodatie op Bali? Neem dan een kijkje op de website van Bali Vakantie Verhuur. Bali Vakantie ...
Meer »