IndonesieNU

5 goedkope activiteiten op Bali

5 goedkope activiteiten opBali

30-08-2015 | Ervaar Bali
Er zijn verschillende activiteiten die je als toerist kunt doen op Bali. Je kunt zwemmen in de zee, fietsen door kleine dorpjes of de voor Balinezen heilige berg Agung beklimmen. Maar je kunt er ook voor kiezen iets te doen wat maar weinig toeristen doen op Bali. Indonesiënu zet vijf activiteiten voor je op een rij, waarvoor je niet veel geld hoeft uit te geven, maar die wel een diepe indruk op je zullen achterlaten. 

1. Wandelen op het strand

Heel vroeg opstaan is natuurlijk niet het eerste waar je aan denkt als je op vakantie bent. Toch zouden we je willen aanraden het toch maar eens een keer te proberen. Om 5 uur opstaan en vervolgens een wandeling maken op het strand, is een heel indrukwekkende bezigheid en geeft je de kans Bali op een andere manier te leren kennen. Je ziet hoe Balinezen rituelen uitvoeren om de goden gunstig te stemmen. Je hoort de rollende golven en kunt genieten van de stralen van de ochtendzon. 

Het strand van Bali geeft je in de vroege ochtend een rust die op toeristische plekken moeilijk te vinden is. Zover het oog reikt, zie je alleen maar zee. Je hoort de golven op het strand en het ruisen van de wind.

strand kuta

Wanneer de eerste ochtendstralen verschijnen, bezoeken lokale bewoners en enkele toeristen het strand om er bijvoorbeeld te gaan hardlopen. Bij stranden waar hoge golven zijn, zul je toeristen tegenkomen die wel in zijn voor een surfsessie. Al deze activiteiten doen je beseffen hoe mooi het leven is en dat je elke dag kunt beginnen met een flinke dosis enthousiasme. 
 

2. Een praatje maken met verkopers van traditionele Balinese hapjes

Je ziet ze vaak bij een van de vele tempels op het eiland: verkoopsters van traditionele Balinese hapjes. Ze dragen een wikkeldoek en dragen de hapjes in een schaal op het hoofd. Meestal verkopen de vrouwen hun etenswaren alleen aan Indonesiërs. Het verdiende geld gebruiken ze voor de dagelijkse benodigheden. 


vrouwen bali

Wanneer je een beetje Indonesisch spreekt, is het leuk om eens een gesprekje met deze vrouwen aan te gaan. Je komt op die manier meer te weten over het werkelijke leven op Bali, achter de schermen van het toerisme. Hun verhalen vormen een bron van inspiratie. Vergeet dan niet om ook wat van die heerlijke hapjes te kopen. 
 

3. Bloemdecoraties maken voor religieuze ceremonies

Op Bali worden dagelijks ceremonies gehouden. Deze ceremonies vergen veel voorbereiding. Het is erg leuk om deze voorbereidingen zelf ook mee te maken. Help Balinese vrouwen bijvoorbeeld bij het maken van bloemdecoraties.

meisjes bloemen bali

Zij zullen je met alle plezier uitleggen hoe je een bloemdecoratie maakt voor een van de talloze ceremonies op het eiland. Het is een gezellige aangelegenheid met veel gelach en plezier. Voel de vriendschappelijke warmte van de lokale bewoners. Ervaar het echte Bali door middel van interactie met de Balinese bevolking. 


4. Naar Amed, Oost-Bali

Amed is een vissersdorp in het oosten van Bali. Dit deel van Bali wordt bezocht door toeristen die van het onderwaterleven willen genieten. Amed is ook een geschikte uitvalsbasis voor excursies in de omgeving, zoals de populaire duiklocatie bij het USS Liberty scheepswrak. Maar Amed heeft nog veel meer te bieden. 

amed bali
amed bali
amed bali

De rit naar Amed voert langs schitterende groene rijstterrassen. Vanuit Amed heb je zicht op de Straat van Lombok en de hoogste berg van Bali: Gunung Agung. Ook heb je vanuit Amed zicht op de op een na hoogste berg in Indonesië: Gunung Rinjani. Ook al hebben toeristen de weg naar Amed reeds ontdekt, dit vissersdorp heeft zijn eenvoud en authenticiteit weten te behouden. In Amed ervaar je het echte Bali. 
 

5. Naar fairtrade-organisatie Mitra Bali

Voor handnijverheidsproducten ben je op Bali aan het juiste adres. Overal op het eiland worden ze te koop aangeboden. Maar ken je ook het verhaal achter deze populaire souvenirs? Bij fairtrade-organisatie Mitra Bali kun je meer te weten komen over handnijverheidsproducten die zeer in trek zijn bij toeristen. 

mitra bali
mitra bali
mitra bali

Mitra Bali is een van de grootste fairtrade-organisaties in Indonesië. Hier zie je hoe handnijverheidsproducten worden gemaakt; van ruw materiaal tot eindproduct. Je kunt hier gesprekken voeren met handwerkslieden en medewerkers van Mitra Bali. Ook kun je hier deelnemen aan verscheidene workshops over eerlijke handel en handnijverheid.

Op het kantoor van Mitra Bali vinden ook regelmatig ontmoetingen plaats waarbij gediscussieerd wordt over maatschappelijke kwesties op het eiland. Wil je een bezoek brengen aan Mitra Bali? Vul a.u.b. ons contactformulier in. 
 
Foto's: Indonesiënu

Gerelateerde artikelen

Ogoh-Ogoh, de dag voor Nyepi

Ogoh-Ogoh, de dag voor Nyepi

14-03-2018 | Ervaar Bali
Voordat Bali een dag van absolute stilte ingaat, is het eerst tijd voor Ogoh-Ogoh dat uitbundig wordt gevierd. De Baline...
Meer »
Vliegeren populair op Bali

Vliegeren populair op Bali

04-08-2014 | Ervaar Bali
Vliegeren is erg populair op Bali. Elk jaar vindt er in Sanur, in de maand juli of augustus, het internationale vliegerf...
Meer »
Aapjes kijken in Ubud

Aapjes kijken in Ubud

02-05-2013 | Ervaar Bali
Een bezoek aan Ubud is niet compleet zonder een bezoek aan het apenbos Monkey Forest. Je kunt hier heerlijk wandelen. De...
Meer »
5 topattracties op Bali

5 topattracties op Bali

30-04-2013 | Ervaar Bali
IndonesiëNU houdt van Bali en komt er graag, voor de rust, natuur, cultuur, maar ook voor de toeristische drukte. W...
Meer »
Ervaar Bali

Ervaar Bali

01-06-2014 | Rubriek
In de rubriek 'Bali' vind je alle artikelen en video's over het prachtige eiland Bali. Je kunt hier informat...
Meer »
Eerlijke oorbellen uit Bali

Eerlijke oorbellen uit Bali

03-05-2013 | Goed Doen
Meer zelfvertrouwen, de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen en een betere toekomst. Dit betekent eerlijke hande...
Meer »