IndonesieNU

18 juni, het einde voor Gang Dolly

18 juni, het einde voor GangDolly

17-06-2014 | Grootste rosse buurt van Indonesiƫ
Woensdag 18 juni is het zover. Dan sluit het stadsbestuur van Surabaya Gang Dolly [Lees ook: Surabaya sluit grootste rosse buurt van Indonesië]. De sluiting van de grootste rosse buurt van Indonesië stuit op veel verzet [Lees ook: Sluiting rosse buurt Surabaya stuit op veel protest]. Sekswerkers en bewoners van Gang Dolly hebben gedreigd zich uit alle macht te verzetten tegen de sluiting van hun woon- en werkgebied. 
‘Wij zullen Dolly verdedigen en zijn bereid ervoor te vechten. Onze acties zijn het bewijs van ons protest tegen de gedwongen sluiting van Dolly’, vertelt Anik, een sekswerker, tegenover The Jakarta Post.

Tri Rismaharini, de burgemeester van Surabaya, blijft echter bij haar besluit om Gang Dolly te sluiten. Zij wordt daarin bijgestaan door minister van Sociale Zaken, Salim Segaf Al Jufri en een merendeel van de leden van het regionale parlement.


     1187 sekswerkers


Volgens de laatste cijfers telt Gang Dolly tenminste 1187 sekswerkers en 311 pooiers. De meesten van hen komen van buiten Surabaya. Het Ministerie van Sociale Zaken heeft 8 miljard rupiah beschikbaar gesteld als vergoeding voor de 1187 sekswerkers. Dat komt neer op zo’n 5 miljoen rupiah per persoon.

Eerder werd 19 juni 2014 als deadline vastgesteld. Dat het nu 18 juni is geworden, heeft te maken met het feit dat de minister van Sociale Zaken de sluiting van Gang Dolly graag ook wil bijwonen. De 19e is hij namelijk op werkbezoek in Papua. 

Bron: The Jakarta Post
Foto: screenshot Google Maps

Gerelateerde artikelen