IndonesieNU

Facebook-oprichter ontmoet Jokowi

Facebook-oprichter ontmoetJokowi

13-10-2014 | Nieuws
Facebook-oprichter Mark Zuckerberg heeft maandag 13 oktober 2014 de aankomende president van Indonesië Joko ‘Jokowi’ Widodo ontmoet. Zij spraken elkaar in het stadhuis van Jakarta.
De twee bespraken de ontwikkeling van Facebook in Indonesië en hoe dit sociale netwerk ingezet kan worden bij het voeren van campagnes en het stimuleren van het midden- en kleinbedrijf. Indonesië telt ruim 240 miljoen inwoners en is dus een aantrekkelijke markt voor Facebook, aldus Jokowi tegenover de aanwezige pers.

Daarna bracht Jokowi zijn gast mee naar de markt van Tanah Abang, waar Zuckerberg marktverkopers van dichtbij aan het werk kon zien. 
 


Zondag (12/10) bracht Zuckerberg ook al een bezoek aan de Borobudur. Op zijn Facebook-pagina is te zien hoe hij daar van de zonsopgang geniet [Lees ook: Facebook-oprichter bezoekt Borobudur]. Bij dit wereldwonder op Java vroegen nietsvermoedende toeristen de jonge miljardair om van hen een foto te maken. 


Zuckerberg bracht zondag ook een bezoek aan een zogenaamde ‘Cyber Kampung’ in Yogyakarta, waar hij met eigen ogen wilde zien hoe lokale bewoners Facebook in het dagelijkse leven gebruiken. De bewoners gebruiken al sinds 2008 Facebook om verschillende zaken betreffende het reilen en zeilen van de kampung te ‘bespreken’ middels een door hen opgezette groep op Facebook. Zuckerberg stond daar versteld van. 

Mark Zuckerberg is in Indonesië in het kader van Internet.org. Di is een project van Facebook dat ervoor moet gaan zorgen dat mensen over de hele wereld voorzien worden van een internetverbinding. Volgens gegevens van Internet.org hebben 2,7 miljard mensen toegang tot het internet. Meer dan tweederde van de wereldbevolking heeft nog geen toegang tot het internet.

Leadfoto: Joko Widodo (Facebook)

Gerelateerde artikelen

Jakartanen twitteren erop los

14-03-2013 | Social media populair in Indonesiƫ
Indonesiërs zijn verzot op social media. Een dag zonder Twitter of Facebook? Dat zal een moeilijke opgave worden.
Meer »