IndonesieNU

Explore, het nieuwe sub-merk van Garuda Indonesia

Explore, het nieuwe sub-merkvan Garuda Indonesia

27-11-2013 | Turboprop verkeersvliegtuig voor korte afstanden
Garuda Indonesia, de nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië, lanceert december dit jaar haar sub-merk Explore: een turboprop verkeersvliegtuig voor korte afstanden. Met de lancering van Explore speelt Garuda in op de groei van het toerisme en zakenreizen naar minder toegankelijke gebieden in de oostelijke delen van Indonesië. 
De gebruikte vliegtuigen zijn van het type ATR72-600. De turboprops kunnen landen en starten op vliegvelden, waar de lengte van de  start- en landingsbaan minder dan 1600 meter bedraagt.


     Van Zuid-Sulawesi naar de Molukken


De nationale luchtvaartmaatschappij zal dinsdag 3 december de eerste Explore-vluchten gaan uitvoeren, met 70 economy class zitplaatsen. Explore vliegt van Denpasar (Bali) naar Labuan Bajo, Ende en Bima (West Nusa-Tenggara) en van Makassar (Zuid-Sulawesi) en Ambon (Molukken) naar bestemmingen elders op de Molukken.

Volgens Emirsyah Satar, President en CEO van Garuda Indonesia, biedt de ATR 72-600, die is uitgerust met moderne technologie, dezelfde hoge mate van comfort voor passagiers als andere vliegtuigen van Garuda Indonesia. Emirsyah legt uit dat dit type vliegtuig zeer geschikt is voor korte afstandsvluchten tussen eilanden en steden in Indonesië met een beperkte baancapaciteit.

Met de nieuwe vloot zal Garuda Indonesia haar netwerk uitbreiden naar regio's en toeristische bestemmingen in afgelegen gebieden in Indonesië die een snelle economische groei doormaken.

Garuda verwacht in 2017 35 turboprops te kunnen inzetten op de nieuwe routes. 

Bron: The Jakarta Globe
Foto: Gunawan Kartapranata

Gerelateerde artikelen

Garuda Indonesia 20e deelnemer SkyTeam

Garuda Indonesia 20e deelnemer SkyTeam

17-12-2013 | Garuda Indonesia breidt wereldwijde netwerk uit
Garuda Indonesia, zal op 5 maart 2014 toetreden tot de wereldwijde luchtvaartalliantie SkyTeam. Hiermee is de nationale ...
Meer »
A380 voor Garuda Indonesia?

A380 voor Garuda Indonesia?

19-06-2013 | Eerste levering in 2015
Indonesische pelgrimsreizigers behoren tot de bevoorrechte groep die als eerste de Airbus A380 van de Indonesische lucht...
Meer »