IndonesieNU

Ervaar Malang op de fiets

Ervaar Malang op de fiets

03-07-2014 | Advertorial
Een van de manieren om Malang (Oost-Java) van dichtbij te ervaren, is door middel van een fietstocht. Een gids leidt je door steegjes en woonwijkjes midden in de stad. Je bezoekt een traditionele markt. Je komt in contact met de lokale bevolking. Én je bent een met het drukke verkeer. Ervaar hoe het is om tussen de becaks te fietsen. Haal langzaam rijdende minibusjes van rechts of links in.


Door de prettige temperaturen en de prachtige panorama’s heeft Malang een aangenaam klimaat. Een van de perfecte manieren om deze op een na grootste stad in Oost-Java te ervaren, is op de fiets.

oost java malang

De beste plek om een fietstocht door Malang-stad te boeken is bij Hotel Tugu Malang. Hier wacht een gids je rond 08.00 uur op. Hij of zij leidt je in ongeveer 2,5 uur langs de mooiste plekjes in Malang.

Je bezoekt een nabijgelegen vogeltjes- en bloemenmarkt en vervolgt je fietstocht naar kleine woonwijkjes midden in de stad, waar je de lokale bevolking bezig ziet met haar dagelijkse activiteiten. 

Lachende kinderen rennen achter je aan. En als je een stop maakt om foto's te nemen of uit te rusten, komen ze gezellig bij je in de buurt staan.

oost java malang

Dan volgt een bezoek aan een van de oudste traditionele markten in Malang: Pasar Oro-Oro Dowo, gebouwd in de dertiger jaren van de vorige eeuw. Een rustige, overdekte markt waar omwonenden hun groenten, fruit, vlees en vis kopen. 

Geen opdringerige verkopers hier. Er hangt een gemoedelijke sfeer.

Mensen komen hier niet alleen om hun inkopen te doen. Mensen die hier komen, kennen elkaar. Zo komt een groepje mannen hier regelmatig om een potje schaak te spelen. 

Maak ook eens een praatje met de marktverkopers. Koop heerlijk tropisch fruit. Kortom, ervaar Malang op een unieke manier!

oost java malang

Malang kent veel oude gebouwen uit de Nederlandse koloniale periode. Tijdens de fietstocht bezoek je een rustige wijk waar nog veel goed onderhouden koloniale woningen staan. De brede straten maken je fietstocht tot een aangename ervaring.

Ook breng je een bezoek aan een café, gehuisd in een koloniale villa. Hier kom je even tot rust onder het genot van een drankje en/of een van de lekkere snacks.

En als dat niet genoeg is, brengt de gids je naar een ijszaak die naar verluidt de lekkerste zelfgemaakte ijs in Malang verkoopt. Een lekkere, ijskoude verfrissing.

oost java malang

Vóór het middaguur brengt de gids je via de Ijen-boulevard, gebouwd in de Nederlandse koloniale periode, weer terug naar Hotel Tugu Malang. Nadat je van je fiets bent afgestapt, voel je de adrenaline nog door je aderen stromen. Deze fietstocht geeft je een andere kijk op Malang!
 

Hotel Tugu Malang
Jl. Tugu no. 3
Malang, Indonesia
Website: www.tuguhotels.com/Malang
 

oost java malang
 

Foto's: Indonesiënu

Gerelateerde artikelen

Ervaar Hotel Tugu Malang

Ervaar Hotel Tugu Malang

02-04-2015 | Advertorial
Je bent nog niet in Malang geweest als je nog niet in Hotel Tugu Malang hebt overnacht. In dit zeer unieke en gerieflijk...
Meer »
Pakketreis: Het serene Blitar

Pakketreis: Het serene Blitar

11-03-2015 | Individuele tour Oost-Java
4 dagen/3 nachten Blitar voor € 163,- per persoon. Overnacht in Blitar in een uniek boetiekhotel van internationale...
Meer »
Ervaar Hotel Tugu Blitar

Ervaar Hotel Tugu Blitar

28-07-2014 | Advertorial
In het centrum van het rustige en gerieflijke stadje Blitar, staat het idyllische Hotel Tugu Blitar. In dit gebouw uit 1...
Meer »
Ervaar Blitar op de fiets

Ervaar Blitar op de fiets

27-07-2014 | Advertorial
Voel de wind door je haren. Zie de groene rijstvelden langs je voorbijtrekken. Snuif de zoete geur van Javaanse suiker o...
Meer »
De heilige vulkaan Bromo

De heilige vulkaan Bromo

20-10-2016 | Ervaar Oost-Java
De Tenggerezen, de oorspronkelijke bewoners van het Tengger-gebied, het gebied waar de Bromo vulkaan ligt, beschouwen de...
Meer »
Vind rust in Soekarno-stad

Vind rust in Soekarno-stad

24-07-2014 | Ervaar Oost-Java
In het zuidelijk deel van Oost-Java, aan de voet van de nog steeds actieve vulkaan Kelud, ligt Blitar. Op een uurtje rij...
Meer »
Zoek verkoeling in Malang

Zoek verkoeling in Malang

26-06-2014 | Ervaar Oost-Java
Relax en geniet van de Nederlandse koloniale architectuur waar deze stad zo bekend om staat. Bezoek de nabijgelegen temp...
Meer »