IndonesieNU

Ervaar Hotel Tugu Blitar

Ervaar Hotel Tugu Blitar

28-07-2014 | Advertorial
In het centrum van het rustige en gerieflijke stadje Blitar, staat het idyllische Hotel Tugu Blitar. In dit gebouw uit 1850, dat eigendom was van een rijke familie, waan je je als het ware in de tempo doeloe!


Het eerste wat opvalt als je het erf van Hotel Tugu Blitar oprijdt, is de prachtige, geplaveide oprijlaan die leidt naar het hoofdgebouw. Aan weerszijden van de oprit liggen en hangen groene planten waarachter zich het restaurant en de lobby bevinden.

Overdag is deze ‘groene oase’ al een plaatje om te zien, maar ’s nachts wanneer de lichtjes branden, straalt Tugu Blitar een adembenemende, romantische sfeer uit. 


     Van Hotel Centrum tot Hotel Tugu Blitar


Het hoofdgebouw waar Tugu Blitar gevestigd is, is gebouwd in 1850, en was eigendom van een vooraanstaande familie uit Blitar.

tugu blitar

Na de Tweede Wereldoorlog werd het gebouw omgedoopt tot Hotel Centrum. Vele jaren later werd het hotel overgenomen door de prestigieuze Tugu Hotels & Restaurants Group die het karaktervolle gebouw renoveerde zonder afbreuk te doen aan de artistieke, charismatische en historische waarde ervan. 

tugu blitar

tugu blitar

De kamers in het hoofdgebouw zijn stuk voor stuk een streling voor het oog. Elke kamer heeft een eigen unieke inrichting. Niet alleen de kamers, maar ook de brede open hal is uiterst bijzonder. De open ruimte en het hoge plafond zorgen voor een aangename koelte. 

De grootste kamer in het hoofdgebouw is Sang Fajar Suite die dient als eerbetoon aan de eerste president en grondlegger van de Indonesische Republiek, Soekarno. De prachtige, zeer ruime suite heeft een aparte zit- en slaapkamer met bijzondere memorabilia van de president. De uiterst elegante suite straalt tegelijkertijd ook een zekere eenvoud uit. Soekarno stond namelijk bekend als een eenvoudig man die dicht bij het volk stond. 

Ook leuk om te weten is dat Soekarno in zijn jonge jaren regelmatig Hotel Centrum bezocht om er te dansen met Nederlandse dames. Dat deed hij in de open hal in het hoofdgebouw van het hotel [Lees ook: Vind rust in Soekarno-stad]. 

tugu blitar

Tugu Blitar

Naast de oprijlaan ligt The Colony Restaurant, met in het midden hoge, witte pilaren, schilderijen aan de wand en in glazen vitrines een prachtige collectie kunst en antiek waar Tugu Hotels Group zo bekend om staat.

In het restaurant kun je terecht voor de meest bijzondere culinaire hoogstandjes: van traditioneel Indonesische, Chinese tot Europese gerechten. Alle gerechten zijn stuk voor stuk een streling voor de tong.

Neem plaats aan een van de tafeltjes en geniet van de relaxte atmosfeer. Laat je bedienen door de vriendelijke hotelmedewerkers die altijd voor je klaar staan. 

tugu blitar

In Waroeng Jawa, de Javaanse waroeng kun je tussen 16.00-18.00 uur terecht voor de afternoon tea. Je kunt hier niet alleen genieten van een heerlijk warm kopje thee of koffie, maar ook van een verscheidenheid aan traditionele snacks. 

tugu blitar

Hotel Tugu Blitar biedt verschillende dagtrips aan die je verblijf in dit rustige stadje tot een bijzondere ervaring maken. Een aanrader is de fietstocht langs de groene rijstvelden waar Blitar zo bekend om staat [Lees ook: Ervaar Blitar op de fiets]. Fiets door kleine kampungs. En geniet halverwege de tocht van vers gemalen Java Robusta-koffie, waarvan de bonen afkomstig zijn van de Kawisari koffie-plantage, eigendom van Tugu Hotels Group. Een bijzondere ervaring die je altijd met je mee zult dragen. 

Een andere bijzondere ervaring is The Lost Temple Private Dinner, waarbij je kunt genieten van een meergangen menu bij Candi Penataran, het oudste hindoeïstische tempelcomplex op Oost-Java. Honderden kaarsjes op en rond de tempel; een fluitspeler speelt de mooiste melodiën; de maan aan de donkere hemel. Een prachtige avond die je nooit zult vergeten. 

tugu blitar

Kom heerlijk tot rust tijdens een van de vele spabehandelingen die je bij Tugu Blitar kunt ondergaan. Ontspan en geniet van een traditionele Javaanse massage met natuurlijke kruiden en specerijen. Relax en geniet. Voel je na deze speciale spatherapie weer als herboren!

tugu blitar

tugu blitar

Tugu Blitar ligt op een zeer strategische plek in Blitar in de nabijheid van verschillende toeristische attracties. 

Kom tot rust, geniet van de traditioneel Indonesische sfeer, en vergeet de tijd. Want hier in Hotel Tugu Blitar speelt tijd geen enkele rol.


Hotel Tugu Blitar 
Jl. Merdeka 173
Blitar 66111
Blitar, Oost-Java
Website: www.tuguhotels.com/blitar
 

tugu blitar
 

Foto's: Indonesiënu

Gerelateerde artikelen

Ervaar Hotel Tugu Malang

Ervaar Hotel Tugu Malang

02-04-2015 | Advertorial
Je bent nog niet in Malang geweest als je nog niet in Hotel Tugu Malang hebt overnacht. In dit zeer unieke en gerieflijk...
Meer »
Pakketreis: Het serene Blitar

Pakketreis: Het serene Blitar

11-03-2015 | Individuele tour Oost-Java
4 dagen/3 nachten Blitar voor € 163,- per persoon. Overnacht in Blitar in een uniek boetiekhotel van internationale...
Meer »
Ervaar Blitar op de fiets

Ervaar Blitar op de fiets

27-07-2014 | Advertorial
Voel de wind door je haren. Zie de groene rijstvelden langs je voorbijtrekken. Snuif de zoete geur van Javaanse suiker o...
Meer »
Ervaar Malang op de fiets

Ervaar Malang op de fiets

03-07-2014 | Advertorial
Een van de manieren om Malang (Oost-Java) van dichtbij te ervaren, is door middel van een fietstocht. Een gids leidt je ...
Meer »
De heilige vulkaan Bromo

De heilige vulkaan Bromo

20-10-2016 | Ervaar Oost-Java
De Tenggerezen, de oorspronkelijke bewoners van het Tengger-gebied, het gebied waar de Bromo vulkaan ligt, beschouwen de...
Meer »
Vind rust in Soekarno-stad

Vind rust in Soekarno-stad

24-07-2014 | Ervaar Oost-Java
In het zuidelijk deel van Oost-Java, aan de voet van de nog steeds actieve vulkaan Kelud, ligt Blitar. Op een uurtje rij...
Meer »
Zoek verkoeling in Malang

Zoek verkoeling in Malang

26-06-2014 | Ervaar Oost-Java
Relax en geniet van de Nederlandse koloniale architectuur waar deze stad zo bekend om staat. Bezoek de nabijgelegen temp...
Meer »