IndonesieNU

East West Exchange: Oost en West samen

East West Exchange: Oost enWest samen

18-12-2013 | Advertorial
Op zaterdag 28 december brengt het gloednieuwe initiatief East West Exchange (EWE) oost en west samen met entertainment, food, fotografie, film, comedy en discussie. In samenwerking met verschillende partners draait het bij East West om een nieuwe manier van kijken en ervaren. Niet de geijkte 'exotisering' en stereotypering van Azië staat op de voorgrond, maar een moderne hybride vorm van wat nu voor onze ogen afspeelt.
Onder de noemer 'Inspiration, Ideas & Identity', wil EWE een positieve bijdrage leveren aan het publieke debat en opinievorming onder jongeren. EWE is geen etnische viering of vlaggenwaaier van 'anders-zijn', EWE staat voor een nieuwe mindset, het 'nieuwe kijken' en de deconstructie van bestaande opvattingen.


     Fingerfoods of bubbletea


East West Exchange opent de deuren om 20:30 uur, en start kort daarop met een interactief gedeelte waarin dialoog de hoofdrol speelt. Gehost door Nummer 39 met Rijst en onder leiding van UvA PhD kandidaat Reza Kartosen worden er meerdere mensen betrokken bij een gesprek over identiteit, etniciteit en media. Onder het genot van fingerfoods of bubbletea kan je meepraten of luisteren naar opinies en anecdotes die te maken hebben met onze veranderende wereld.

In de foyer van het Paard presenteert tattoo platform Some Quality Meat  ism. Taufiq Hosen en Francky Kalalo fotografie van traditioneel en minder traditionele tatoeages. Het fotografiegedeelte bestaat verder uit foto's van Smokey Tours, die zogeheten slum tours in Manila, Filipijnen organiseert. Hier kan er geld worden gedoneerd voor Giro555, ten behoeve van tyfoon-slachtoffers op de Filipijnen.

EAST WEST | EXCHANGE from Manoah Biesheuvel on Vimeo.


In samenwerking met CinemAsia vertoont EWE korte films van Nederlands-Aziatische filmmakers, ieder met hun eigen specifieke stijl. Asian cinema is hot, en dat blijkt uit het doorgaande succes van het CinemAsia Festival en Aziatische films die ook de commerciële Nederlandse filmtheaters halen.

Muziek op dit evenement wordt verzorgd door het duo Guerilla Speakerz die dit jaar nog op Lowlands stonden. Hun energieke altijd cutting-edge muziekselectie zorgt voor sexy energieke vibes. BeauDamian is een jonge producer die onlangs werd getekend door Sony Universal. Ook als DJ gaat het goed met hem in de Nederlandse scene. Zijn specifieke UK Bass geluid is het geluid van nu en BeauDamian weet dit exact te verwoorden in zijn DJ sets en eigen producties.


     Inspiration, Ideas, Identity


The Syndicate is geen eendagsvlieg, als steevast duo doen ze hun eigen succesvolle event 'Luxurious' en zijn ze een vaste waarde op de kwaliteits-Asian parties. DJ's worden bijgestaan door MC FJR, de meest in-demand MC in de Asian party scene.

East West Exchange is niet zwaar op de maag, verandert misschien helemaal niets, echter zet een toon die hoort bij de tijdsgeest van globalisering, interconnectedness en veranderende machtsverhoudingen in de wereld. Inspiration, Ideas en Identity.

 

     Wat is East West Exchange?


East West is een platform om de conversatie tussen Oost en West te stimuleren, faciliteren en te herinterpreteren. Met specifieke aandacht voor stedelijke subcultuur en moderniteit als uitgangspunt.

East West Exchange is een jaarlijks terugkerend multidisciplinair evenement, met als doel een breed scala van cultuuruitingen van de East in de West te vertonen. Met een speciaal oog op de hybridizering van onze maatschappij en de stad als podium.

Online links:
www.eastwestculture.com
www.facebook.com/eastwestexchange
www.facebook.com/


East West Exchange
Datum: Zaterdag 28 december
Tijd: 20:00 tot 02:00 uur
Plaats: Paard van Troje, Den Haag
Kaartjes zijn online te koop via: www.paard.nl
Entree: € 5,-
 

Kaartjes Winnen??? Klik hier

Gerelateerde artikelen

Siti Nurbaya komt tot leven

Siti Nurbaya komt tot leven

28-03-2014 | Musical Siti Nurbaya: Kasih Tak Sampai
Een van Indonesiës meest indrukwekkende liefdesverhalen komt op 29 en 30 maart 2014 tot leven in de musical ‘...
Meer »
Passie voor Java

Passie voor Java

11-01-2014 | Olivier Johannes Raap over Java
Qua afkomst heeft hij geen enkele band met Indonesië. Olivier Johannes Raap bezocht het land voor het eerst in 1998...
Meer »
Winnaars toegangskaartjes

Winnaars toegangskaartjes

24-12-2013 | East West Exchange evenement
De winnaars van de toegangskaartjes voor East West Exchange zijn bekend! Gefeciteerd Wati Chaeron en Josscy Aartsen. Op ...
Meer »
Forten in Indonesië

Forten in Indonesië

08-10-2013 | Tentoonstelling Tropenmuseum
Het Tropenmuseum presenteert een tentoonstelling over bijzondere historische monumenten/bouwwerken in Indonesië: ho...
Meer »
Tropenmuseum voorlopig gered

Tropenmuseum voorlopig gered

19-06-2013 | subsidie tot 2017
Het Tropenmuseum in Amsterdam is voorlopig gered van de ondergang. Het kabinet stelt tot 2017 5,5 miljoen euro per jaar ...
Meer »
The Indonesia Channel op UPC

The Indonesia Channel op UPC

28-04-2014 | 24-uurs Engelstalig kanaal over Indonesië
Binnenkort krijgen we er in Nederland een Indonesisch televisiekanaal bij. The Indonesia Channel, een 24-uurs Engelstali...
Meer »
's Werelds beste pittige gerechten

's Werelds beste pittige gerechten

02-03-2014 | Lonely Planet 'The World's Best Spicy Food'
Lonely Planet heeft een culinaire gids samengesteld voor liefhebbers van pittig eten. Het boek, getiteld 'The World&...
Meer »