IndonesieNU

Droomreis naar Bali valt in duigen door beschadigd paspoort

Droomreis naar Bali valt induigen door beschadigdpaspoort

31-10-2018 | Nieuws
Het had de vakantie van hun dromen moeten worden. Een Britse man die samen met zijn echtgenote een vakantie had gepland op Bali, werd de toegang tot het eiland geweigerd wegens een beschadigd paspoort. Het paspoort van de man raakte vier jaar geleden beschadigd toen zijn hond er als puppy op kauwde.
Daniel en Tia Farthing, die vorig jaar in het huwelijksbootje stapten, wilden dit jaar hun eerste huwelijksverjaardag vieren op Bali. De twee betaalden 4000 pond, omgerekend zo'n 4500 euro, voor hun droomvakantie op het Indonesische eiland. Ze zagen het al helemaal voor zich. 'We boekten een olifantensafari en een villa met zwembad. Het zou iets heel bijzonders worden', aldus Tia aan The Mirror.

De vliegreis duurde ongeveer 16 uur. Maar verder dan de luchthaven van Bali kwamen ze niet. Nadat de immigratiebeambten het beschadigde paspoort van Daniel onder ogen kregen, besloten zij hem de toegang tot het eiland te weigeren. 

De twee werden op de eerstvolgende vlucht naar Singapore gezet, waar Daniël zeven uur in een cel moest zitten samen met 30 anderen. 'Ik beefde en moest overgeven. Een verschrikkelijke ervaring', aldus Daniel aan The Mirror. 

Daniel kreeg zijn nieuwe paspoort vier jaar geleden door de brievenbus. Zijn hond Milo, toen nog een puppy, kreeg het document als eerste te pakken en kauwde er op. Op onderstaande foto is te zien dat er een stukje uit het paspoort is gebeten. 
 
Daniël zegt dat hij met het beschadigde paspoort zonder problemen door Europa heeft kunnen reizen. En ook vóór vertrek naar Bali kreeg hij van de Britse grenscontrole te horen dat hij met zijn paspoort naar Indonesië kon reizen omdat alle belangrijke gegevens intact waren. 

Het echtpaar reisde via Singapore naar Bali. In Singapore ondervond Daniel geen problemen met zijn beschadigde document. Daar kwam op Bali dus verandering in. 

Familie van het stel is een crowdfundingsactie gestart om geld in te zamelen voor een nieuwe droomreis. 'Ze hebben er een jaar lang voor gespaard. Een vakantie op Bali is niet goedkoop. En het ergste is dat de verzekering niets uitbetaalt.' Naar het geld dat ze hebben uitgegeven, kunnen ze dus fluiten, aldus de zus van Tia. 

Foto: Indonesiënu.nl

Gerelateerde artikelen

Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-06-2018 | Nieuws
I Gusti Ngurah Rai International Airport op Bali is om 14.30 uur lokale tijd weer open voor vliegverkeer. De luchthaven ...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-11-2017 | Nieuws
Na twee dagen gesloten te zijn geweest, is I Gusti Ngurah Rai International Airport weer open voor het vliegverkeer.&nbs...
Meer »
In luxe verblijven op Bali?

In luxe verblijven op Bali?

11-11-2017 | Advertorial
Op zoek naar luxe accommodatie op Bali? Neem dan een kijkje op de website van Bali Vakantie Verhuur. Bali Vakantie ...
Meer »
Obama houdt vakantie op Bali

Obama houdt vakantie op Bali

23-06-2017 | Nieuws
Voormalig president van de VS Barack Obama opent begin juli 2017 het Congres van de Indonesische Diaspora dat plaatsvind...
Meer »