IndonesieNU

Derawan-eilanden, een stukje paradijs op aarde

Derawan-eilanden, een stukjeparadijs op aarde

26-11-2013 | Ervaar Indonesi√ę
Plannen om in 2014 naar Indonesië te gaan? Maar wil je een keer iets anders dan Java of Bali? National Geographic Traveler magazine heeft een lijst opgesteld van de 21 beste trips in 2014. En raad eens… Indonesië staat ook op die lijst!
De plaatsen zijn geselecteerd door de reisexperts van National Geographic. Dit jaar mochten ook de lezers, voor het eerst, hun favoriete bestemming kiezen. Zij kozen voor de Derawan-eilanden, ten oosten van Oost-Kalimantan.

Volgens lezeres Beata Ulman uit Groot-Brittanië, die in haar leven honderden plekken heeft bezocht, is er geen mooiere bestemming dan de Derawan-eilanden of Kepulauan Derawan. Een kleine gemeenschap woont in een klein maar schoon dorpje en verwelkomt toeristen met open armen. 


     Wachten tot de zon ondergaat en verdwijnt in de oceaan...


Na het lezen van de volgende review zouden wij het liefst meteen in het vliegtuig willen stappen richting Indonesië, richting de Derawan-eilanden.

Geniet van de zonsopgang en zwem tussen de schildpadden in kristalhelder water. Snorkel langs de adembenemende riffen. Rust vervolgens uit op het verlaten strand, luister naar de wind tussen de palmbomen, en wacht tot de zon ondergaat en verdwijnt in de oceaan.

Na het lezen van deze review zouden wij het liefst meteen in het vliegtuig willen stappen richting Indonesië, richting de Derawan-eilanden.

Beata hoopt dat de authenticiteit van de Derawan-eilanden niet verloren gaat. Ze raadt reizigers aan de eilanden ten oosten van Oost-Kalimantan snel te bezoeken voordat investeerders hun weg naar Kepulauan Derawan hebben gevonden en deze volbouwen met hotels.


     Praktische info 


Reistips:
De beste reisperiode is van mei tot oktober in het droge seizoen.

Hoe er te komen:
Vanuit Nederland reis je eerst naar Singapore, Jakarta of Kuala Lumpur. Vervolgens neem je het vliegtuig naar Balikpapan, Oost-Kalimantan. Dan neem je een vlucht naar Berau, ook in Oost-Kalimantan. Neem vanuit Berau een taxi of huur een auto met chauffeur (wordt meestal geregeld door hotel/resort waar je verblijft) voor een tocht van 2-2,5 uur naar Tanjung Batu. Neem vanuit Tanjung Batu een speedboot naar Kepulauan Derawan (ong. 30 minuten).

Voor meer informatie, kijk op de website van National Geographic.

Foto: Riza Nugraha

Gerelateerde artikelen