IndonesieNU

Brood steeds populairder in Indonesiƫ

Brood steeds populairder inIndonesiƫ

22-05-2015 | Nieuws
Voor steeds meer Indonesiërs is rijst niet meer het belangrijkste onderdeel van de maaltijd. In Indonesië begint brood en dan met name bruin brood steeds populairder te worden.
Wanneer wij in een van de vele minimarkten op zoek gaan naar bruin brood, komt het vaak voor dat we voor een leeg schap staan. 'Probeert u het in de namiddag of anders morgen nog maar een keer', vertelt de winkelmedewerker ons. In de grotere supermarkten en met name in supermarkten waar veel expats komen, is het makkelijker om aan bruin brood te komen. Daar kun je ook terecht voor onder meer stokbrood, gevulde broodjes en croissants.

Volgens Bloomberg.com is Indonesië, het op drie na dichtstbevolkte land ter wereld, de tweede grootste importeur van tarwe.  De consumptie van brood en gebak is de afgelopen vier jaar met bijna 60 procent gestegen. Dit hangt onder meer samen met de snelle economische groei in het land. De Indonesische middenklasse is bereid meer te betalen voor een snelle en gemakkelijke maaltijd. Een broodje klaarmaken gaat natuurlijk veel sneller dan rijst koken.

Veel Indonesiërs vinden brood wel een prima en gezonde afwisseling voor rijst. Vooral na de nieuwsberichten over 'plastic rijst' die op verschillende markten in Bekasi, West-Java, is aangetroffen. 

Foto: Indonesiënu

Gerelateerde artikelen