IndonesieNU

Bali wint 3 toerismeprijzen in China

Bali wint 3 toerismeprijzen inChina

26-04-2018 | Nieuws
Bali heeft maar liefst drie toerismeprijzen in de wacht gesleept tijdens een internationaal toerismeforum in Xi'an, China. Het Indonesische eiland won de awards in de categorieën 'Top 10 Overzeese Bestemmingen', 'Top 10 Luxe Reisbestemmingen' en 'Top 10 Huwelijksreisbestemmingen' voor Chinese toeristen. 
In de categorie 'Top 10 Huwelijksreisbestemmingen' kwam Bali als beste uit de bus en liet andere populaire wereldbestemmingen zoals Hawaii, Parijs, New York, Sanya (China), Madrid, Sydney, Guam en Valietta (Malta) ver achter zich. Voor de categorieën 'Top 10 Overzeese Bestemmingen' en 'Top 10 Luxe Reisbestemmingen' eindigde het eiland op een vierde plek. 

De winnaars van de prijzen werden gekozen op basis van zoekvolume, boekingsvolume, commentaren en een peiling onder meer dan 300 miljoen leden van Ctrip, de op een na grootste aanbieder van reisdiensten ter wereld en de grootste aanbieder van reisdiensten in Azië. 

De Indonesische minister van Toerisme, Arief Yahya, is zeer tevreden met de behaalde resultaten. Tegenover Indonesia Travel, de toerismewebsite van Indonesië, zegt hij dat gedurende de periode januari tot november 2017, 1,9 miljoen Chinese toeristen Indonesië hebben bezocht. Dat is een toename van 42,2 procent vergeleken met een jaar eerder. In totaal gaven Chinese toeristen 1,94 miljard Amerikaanse dollar uit. 

Foto: Indonesiënu.nl

Gerelateerde artikelen