IndonesieNU

Bali verscherpt bewaking vitale objecten

Bali verscherpt bewakingvitale objecten

15-10-2019 | Nieuws
De politie verscherpt de bewaking van vitale objecten op Bali na de arrestatie van twee terreurverdachten vorige week. Havens, het vliegveld en toeristische locaties worden streng bewaakt. 
Er vinden strenge controles plaats in de haven van Gilimanuk, waar veerboten uit Java aankomen. De politie controleert binnenkomende en vertrekkende reizigers, verdachte personen en verdachte bagage. 

De twee verdachten, een vader en zijn 14-jarige zoon, werden donderdag (10/10/2019) opgepakt in Jembrana. De twee zouden nauwe banden hebben met de man die coördinerend minister voor Politieke, Juridische en Veiligheidszaken Wiranto neerstak in Pandeglang, Banten (West-Java).  
 

     Onderdelen voor explosief


Vader en zoon zouden, net als de dader van de steekpartij, banden hebben met Jamaah Ansharut Daulah (JAD), een Indonesische terreurgroep gelieerd aan Islamitische Staat (IS). De politie nam onder meer pijlen, airsoftwapens, bajonetten, mobiele telefoons en een laptop in beslag. Ook vond de politie onderdelen voor een explosief die vermoedelijk zou worden gebruikt voor een aanslag op Bali.

Na het steekincident in Pandeglang op donderdag 10 oktober 2019, heeft de Indonesische anti-terreurbrigade Densus 88 tientallen arrestaties verricht in acht provincies in Indonesië: Banten, West-Java, Bali, Jambi, Jakarta, Centraal-Sulawesi, Noord-Sulawesi en Lampung.

De twee verdachten die op Bali werden opgepakt, huurden een woning in Denpasar. De 14-jarige zoon is op het eiland geboren en getogen. De arrestatie van de twee verdachten kwam twee dagen voor de herdenking van de bomaanslag 17 jaar geleden. 202 mensen kwamen daarbij om het leven, onder wie vier Nederlanders. Australiërs vormden de grootste groep slachtoffers.

Gerelateerde artikelen

Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-06-2018 | Nieuws
I Gusti Ngurah Rai International Airport op Bali is om 14.30 uur lokale tijd weer open voor vliegverkeer. De luchthaven ...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-11-2017 | Nieuws
Na twee dagen gesloten te zijn geweest, is I Gusti Ngurah Rai International Airport weer open voor het vliegverkeer.&nbs...
Meer »
In luxe verblijven op Bali?

In luxe verblijven op Bali?

11-11-2017 | Advertorial
Op zoek naar luxe accommodatie op Bali? Neem dan een kijkje op de website van Bali Vakantie Verhuur. Bali Vakantie ...
Meer »
Obama houdt vakantie op Bali

Obama houdt vakantie op Bali

23-06-2017 | Nieuws
Voormalig president van de VS Barack Obama opent begin juli 2017 het Congres van de Indonesische Diaspora dat plaatsvind...
Meer »