IndonesieNU

Bali krijgt mogelijk nieuwe luchthaven in zee

Bali krijgt mogelijk nieuweluchthaven in zee

27-02-2018 | Nieuws
Bali krijgt mogelijk een nieuwe luchthaven. Er is zelfs al een naam bedacht voor de nieuwe airport: Bandara International Bali Baru (BIBU) of 'de nieuwe internationale luchthaven van Bali'. De luchthaven moet in zee komen te liggen, voor de noordkust van het eiland.
Volgens I Made Mangku, CEO van projectontwikkelaar PT BIBU, geeft zijn bedrijf de voorkeur aan een zogeheten offshore luchthaven. In eerste instantie wilde het bedrijf een luchthaven aan land bouwen, maar dat plan stuitte op verzet van de gouverneur van Bali, Mangku Pastika. Voor de bouw van een nieuwe luchthaven aan land zouden 33 hindoetempels, 121 historische locaties, wegen, woonwijken en rijstvelden moeten wijken, en dat wil de gouverneur niet. 

De nieuwe luchthaven die ten noorden van het eiland moet komen te liggen, dient ter promotie van het toerisme in het noordelijke deel van Bali zoals Tulamben, Nusa Penida en het West Bali Nationaal Park. Het toerisme van Bali is nu nog te veel geconcentreerd in het zuidelijke deel van het eiland, waar de huidige luchthaven I Gusti Ngurah Rai International Airport ligt. 

De nieuwe luchthaven moet 32 miljoen reizigers per jaar kunnen verwerken.

De Indonesische minister van Transport, Budi Karya Sumadi, wil nog niet veel kwijt over de nieuwe luchthaven. Hij zegt dat eerst onderzocht moet worden wat de sociale en culturele effecten zijn van de bouw van de nieuwe airport, en de gevolgen voor het milieu.

De minister zegt dat er ook plannen zijn voor de bouw van twee extra startbanen op de bestaande luchthaven van Bali: I Gusti Ngurah Rai International Airport in Denpasar. 

Foto: Indonesiënu.nl

Gerelateerde artikelen

Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-06-2018 | Nieuws
I Gusti Ngurah Rai International Airport op Bali is om 14.30 uur lokale tijd weer open voor vliegverkeer. De luchthaven ...
Meer »
Obama houdt vakantie op Bali

Obama houdt vakantie op Bali

23-06-2017 | Nieuws
Voormalig president van de VS Barack Obama opent begin juli 2017 het Congres van de Indonesische Diaspora dat plaatsvind...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-11-2017 | Nieuws
Na twee dagen gesloten te zijn geweest, is I Gusti Ngurah Rai International Airport weer open voor het vliegverkeer.&nbs...
Meer »
In luxe verblijven op Bali?

In luxe verblijven op Bali?

11-11-2017 | Advertorial
Op zoek naar luxe accommodatie op Bali? Neem dan een kijkje op de website van Bali Vakantie Verhuur. Bali Vakantie ...
Meer »