IndonesieNU

Nieuwe spray maakt mens onzichtbaar voor de mug

Nieuwe spray maakt mensonzichtbaar voor de mug

14-09-2013 | Gemaakt van stoffen op menselijke huid
Goed nieuws voor mensen die last hebben van nyamuk oftewel muggen. Er is namelijk een spray in de maak die mensen onzichtbaar moet maken voor de mug. 
Wanneer je richting Indonesië vertrekt, is het handig om een anti-muggenmiddel mee te nemen waar DEET in zit, een stof die insecten weert.

Niet iedereen heeft echter last van muggen. Mensen die tot deze groep behoren, komen de vakantie in Indonesië heelhuids door. Anderen smeren zich vol met allerlei lotions om de volgende dag maar niet onder die vervelende, jeukende bulten te zitten. 


     Muggen ruiken 'prooi' niet meer


Amerikaanse wetenschappers zijn druk bezig aan de ontwikkeling van een anti-muggenspray die de reguliere anti-mugproducten moet vervangen. Onderzoekers hebben stoffen ontdekt die van nature op de menselijke huid voorkomen. Deze stoffen zorgen ervoor dat muggen hun 'slachtoffers' niet meer ruiken, schrijft Dailymail.

Wetenschappers denken dat deze ontdekking een belangrijke stap voorwaarts is in de strijd tegen dodelijke ziekten als malaria. Malaria eist over de hele wereld zo'n 1 miljoen slachtoffers per jaar. 


     Honderden stoffen


Vrouwtjesmuggen kunnen hun slachtoffer al op grote afstand ruiken. Onderzoekers hebben daarom geëxperimenteerd met honderden stoffen die op de menselijke huid voorkomen. Deze stoffen bepalen gezamenlijk de lichaamsgeur van een persoon. 

De onderzoekers hebben vervolgens uitgezocht op welke stoffen de muggen wel en op welke ze niet reageren. Proefpersonen die stoffen op hun hand smeerden waarop de muggen niet reageren, werden door deze insecten totaal genegeerd. 'De muggen bleven op de muur zitten, en reageerden niet op de menselijke aanwezigheid in de ruimte', aldus een onderzoeker in Dailymail.

Weg met al die lotions, elektrische muggenverjagers en klamboes?

Bron: Dailymail


Gerelateerde artikelen

2020 West-Papua warmer dan ooit

2020 West-Papua warmer dan ooit

10-10-2013 | Wetenschappelijk onderzoek Universiteit van Hawaii
De aarde zal de komende 50 jaar gevaarlijk veel opwarmen, schrijft Daily Mail. Manokwari, de hoofdstad van de Indonesisc...
Meer »
Kunyit kan depressie bestrijden

Kunyit kan depressie bestrijden

29-09-2013 | De heilzame werking van kurkuma
Soto ayam (een soort kippensoep) is 1 van onze favoriete gerechten. De gele kleur van soto ayam komt van kunyi...
Meer »
Vulkaan Merapi maakt muziek

Vulkaan Merapi maakt muziek

31-08-2013 | Mountain Operated Synthesizer
Hij barst niet alleen uit, hij maakt ook muziek. Australische en Indonesische kunstenaars hebben een muziekinstrument ge...
Meer »
Is jouw Kopi Luwak echt of nep?

Is jouw Kopi Luwak echt of nep?

25-08-2013 | Labtest herkent uitgepoepte koffiebonen
Kopi luwak of civetkoffie is de duurste koffie ter wereld. Voor een zakje bonen van 250 gram, betaal je al gauw 49 euro....
Meer »
Mini kikker gevonden op Bali

Mini kikker gevonden op Bali

17-06-2013 | Microhyla orientalis
Onderzoekers hebben op Bali een nieuwe kikkersoort geïdentificeerd en het mini kikkertje Microhyla orientalis genoe...
Meer »
Bijzondere vondsten in Oost-Java

Bijzondere vondsten in Oost-Java

15-11-2013 | Bromo Tengger Semeru Nationaal Park
Wetenschappers hebben tijdens hun expeditie naar het Bromo Tengger Semeru Nationaal Park in Oost-Java bijzondere vondste...
Meer »