IndonesieNU

Alleenreizende 12-jarige Australische jongen vliegt naar Bali. Hoe kan dat? 

Alleenreizende 12-jarigeAustralische jongen vliegtnaar Bali. Hoe kan dat? 

24-04-2018 | Nieuws
Hoe kan een 12-jarig jongetje uit Australië nu alleen reizen naar Bali? Hij werd op de luchthavens van Sydney en Denpasar niet tegengehouden. Ook heeft hij een aantal nachten alleen geslapen in een luxe hotel op het Indonesische eiland. De Australische nieuwssite 9News geeft antwoord. 
Drew had een heftige woordenwisseling met zijn moeder. Hij pakte stiekem haar creditcard en gebruikte deze om vliegtickets en accommodatie te boeken [Lees ook: Vermiste 12-jarige jongen uit Australië heeft tijd van zijn leven op Bali].


     Bestemming? Bali.


Hij kende het eiland al van eerdere vakanties samen met zijn ouders. Met alleen een paspoort en een studenten ID-kaart op zak, en wat kleding in een rugtas vertrok Drew richting de luchthaven van Sydney. 

De Australische nieuwssite schrijft dat in Australië kinderen onder de 12 jaar aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen wanneer zij alleen vliegen. Drew was 12 jaar oud toen hij als alleenreizende passagier het vliegtuig instapte. 

Drew reisde met de Australische low-budgetmaatschappij Jetstar. Volgens de jongen werd er geen enkele keer naar zijn leeftijd gevraagd. Om eventuele vragen te ontwijken, checkte hij niet in bij de balie maar bij een selfservice kiosk. De jongen liep door de veiligheidscheck en ging aan boord van een vliegtuig richting Perth, van waaruit hij een aansluitende vlucht nam naar Denpasar. 

De eerste keer dat iemand hem naar zijn ouders vroeg, was op zijn bestemming Bali. De immigratiebeambten vroegen Drew of hij alleen reisde en waar zijn ouders waren. Zij kregen van de jongen te horen dat zijn ouders buiten op hem stonden te wachten. En zo kreeg Drew toegang tot het godeneiland. 
 

     Feesten op Bali


Op Bali genoot de 12-jarige van zijn 'vrijheid'. Hij huurde volgens 9News een scooter, ook al had hij geen rijbewijs. Ook dronk hij bier, wat hij niet lekker vond. Nadat Drew een foto en een video plaatste, konden de Australische autoriteiten de jongen opsporen. Zijn ouders spoedden zich naar Bali waar zij herenigd werden met hun zoon. 

Jetstar zegt dat het reeds veranderingen heeft aangebracht in de voorwaarden voor alleenreizende minderjarigen, opdat kinderen boven de 12 jaar niet meer zonder toestemmingsformulier van hun ouders kunnen reizen.

Tegenover 9News zegt Drew dat hij zich best wel schaamt voor alle ophef die hij heeft veroorzaakt: 'Ik wilde alleen op avontuur gaan.' Dat avontuur  heeft zijn ouders wel 8000 Australische dollar gekost, of bijna 5000 euro. 

Foto: Indonesiënu.nl

Gerelateerde artikelen

Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-06-2018 | Nieuws
I Gusti Ngurah Rai International Airport op Bali is om 14.30 uur lokale tijd weer open voor vliegverkeer. De luchthaven ...
Meer »
Obama houdt vakantie op Bali

Obama houdt vakantie op Bali

23-06-2017 | Nieuws
Voormalig president van de VS Barack Obama opent begin juli 2017 het Congres van de Indonesische Diaspora dat plaatsvind...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-11-2017 | Nieuws
Na twee dagen gesloten te zijn geweest, is I Gusti Ngurah Rai International Airport weer open voor het vliegverkeer.&nbs...
Meer »
In luxe verblijven op Bali?

In luxe verblijven op Bali?

11-11-2017 | Advertorial
Op zoek naar luxe accommodatie op Bali? Neem dan een kijkje op de website van Bali Vakantie Verhuur. Bali Vakantie ...
Meer »