IndonesieNU

Accommodatie in Indonesiƫ

Accommodatie in Indonesiƫ

31-01-2014 | Praktische informatie
In Indonesië is het niet moeilijk accommodatie te vinden, met name in de grote steden en bij toeristische plekken. Er zijn verschillende soorten vormen van accommodatie en je kunt het zo goedkoop of zo duur maken als je wilt. Indonesiënu geeft je informatie over de meest gebruikte vormen van accommodatie in Indonesië. 

     Sterrenhotels  (1 - 5 sterren) 


Alle grote steden in Indonesië hebben wel een sterrenhotel. Overnachtingen kun je online boeken via de website van het hotel waar je wilt verblijven of via websites als booking.com of expedia.nl.

Hoe hoger het aantal sterren, hoe luxer en completer het aantal faciliteiten dat het hotel biedt. 3-sterren hotels in Indonesië hebben in ieder geval de volgende faciliteiten: restaurant, zwembad/fitness/sauna, bar, standaard kamervoorzieningen.

Een 5-sterrenhotel in Indonesië heeft alles wat een 3-sterrenhotel ook heeft, maar dan luxer, en met méér faciliteiten zoals roomservice, business center, meerdere zwembaden, welness & spa en luxe kamervoorzieningen. 

Mocht je nog niet zeker zijn van je keuze, kijk dan op de website van Tripadvisor waar je hotelbeoordelingen van andere reizigers kunt nalezen. Let op: de beoordelingen zijn gebaseerd op ervaringen van reizigers en dus subjectief. 

Accommodation hotel Puncak


     Guesthouse


Een guesthouse is een veelgebruikte vorm van accommodatie in Indonesië. Andere termen die gebruikt worden zijn losmen, B&B of homestay. Deze kleinschalige accommodatie wordt meestal gerund door een familie. Naast de eenvoudige guesthouses heb je ook de exclusieve met alle gemakken van dien.

De prijzen van een guesthouse zijn over het algemeen goedkoper dan die van een sterrenhotel. Maar ook hier kun je het zo goedkoop of zo duur maken als je wilt. Prijzen varieren van zeer betaalbaar tot zeer duur. 

In Indonesië behoort deze vorm van accommodatie tot de 'Melati'-klasse. 

accommodation indonesia guesthouse
 

     Bij familie/kennissen


Logeren bij familie of kennissen is de allergoedkoopste vorm van accommodatie in Indonesië. Er wordt voor je gekookt, je kleding wordt gewassen en als je ergens naar toe wilt, word je meestal wel gebracht. Als teken van dank geef je bijvoorbeeld wat uang belanja (boodschappengeld), of je trakteert als je met de gastheer/gastvrouw ergens gaat eten.
 
Foto's: Indonesiënu

Gerelateerde artikelen

Visum Indonesiƫ

Visum Indonesiƫ

15-07-2015 | Praktische informatie
Vanaf 10 juni 2015 hebben Nederlanders geen visum meer nodig om Indonesië binnen te mogen komen. Het moet wel gaan ...
Meer »
Voeding en hygiƫne

Voeding en hygiƫne

31-01-2014 | Praktische informatie
Zin in iets lekkers? Dan ben je in Indonesië aan het juiste adres. Grote eters, kleine eters, iedereen komt in dit ...
Meer »
Te gast in Indonesiƫ

Te gast in Indonesiƫ

18-10-2016 | Artikel
Wanneer je in een ander land op vakantie bent, dien je de lokale gewoonten en gebruiken in dat land te respecteren. Dat ...
Meer »
Vervoer in Indonesiƫ

Vervoer in Indonesiƫ

31-01-2014 | Praktische informatie
Naast alle vervoermiddelen die je in Nederland hebt, heeft Indonesië ook nog de becak, ojek, andong, bemo en nog ve...
Meer »