IndonesieNU

5 topattracties op Bali

5 topattracties op Bali

30-04-2013 | Ervaar Bali
IndonesiëNU houdt van Bali en komt er graag, voor de rust, natuur, cultuur, maar ook voor de toeristische drukte. Wij hebben 5 topattracties op Bali voor je geselecteerd, die volgens ons zeker een bezoek waard zijn.
1. Dolfijnen spotten in Lovina
Dolfijnen spotten in Lovina, Noord-Bali, is erg populair bij toeristen. Wij zijn zo gefascineerd door deze wonderbaarlijke dieren, dat dolfijnen spotten bij ons op nummer 1 op de lijst staat.

Vroeg in de ochtend, vóór 6 uur, gaan kleine vissersboten met toeristen de zee op om deze sierlijke dieren te ontmoeten. 's Ochtends vroeg is de kans namelijk het grootst dat je de dieren daadwerkelijk zult zien.

Dolfijnen spotten is werkelijk een bijzondere ervaring, vooral wanneer de dieren heel dichtbij je boot komen.

Wat misschien minder leuk is, is dat de vele bootjes met toeristen tegelijkertijd de zee op gaan om in hetzelfde gebied dolfijnen te spotten. Eenmaal gespot, varen de bootjes in volle vaart richting de plek waar de dieren zijn gesignaleerd.


     Pisang goreng


Je kunt een dolfijnentrip ter plaatse boeken. Verschillende hotels langs de kust bieden deze excursie aan. In de vroege ochtend word je opgehaald en naar je bootje gebracht.

Kosten voor de dolfijnentrip bedragen 80.000 - 100.000 rupiah per persoon. Wij kregen op de boot ook koffie/thee en pisang goreng (gebakken banaan).

2. Fietsen in Ubud en omgeving
Houd je van natuur, maak dan een fietstocht in Ubud en omgeving. Je kunt ter plaatse een fiets huren en op eigen gelegenheid Ubud en omgeving verkennen. Het is ook mogelijk deel te nemen aan een georganiseerde fietsexcursie, die je kunt boeken bij verschillende toeristenbureautjes in het dorp of bij het hotel waar je verblijft.

De fietstocht voert je langs rijstvelden, Balinese dorpjes en tempels. Je kunt al een excursie boeken voor ongeveer 300.000 rupiah per persoon. Bij de prijs inbegrepen zijn: vervoer van en naar het hotel, fiets, helm, fles water en lunch.

Bali, Ubud, ricefields

3. Workshops
Op Bali kun je verschillende workshops volgen. Zo zijn er bijvoorbeeld yoga workshops, workshops Balinese dans, schilderen of Balinees koken.

Het hotel waar je verblijft kan je alle informatie geven over de verschillende workshops die er zijn. Bepaalde hotels bieden zelf ook cursussen aan. Informatie kun je ook verkrijgen bij de plaatselijke toeristenbureau's.

4. Tempels bezoeken
Bali wordt ook wel 'Pulau Seribu Pura' genoemd, oftewel 'Het Eiland van de 1000 Tempels'. Ja, Bali heeft tienduizenden tempels, en dan hebben we de huistempels nog niet eens meegerekend.
 

     Het is onmogelijk ze allemaal te bezoeken, het zijn er gewoon te veel!


Omdat er zoveel tempels zijn op het eiland, hebben wij drie populaire tempels voor je geselecteerd die volgens ons een bezoekje waard zijn.
 
  • Pura Besakih

Dit is het grootste en belangrijkste tempelcomplex op Bali. Pura Besakih ligt op de helling van de vulkaan Gunung Agung in het midden van Bali en wordt ook wel de moedertempel genoemd. Toen de vulkaan in 1963 uitbarstte, misten de lavastromen de tempel op enkele meters. Dit werd gezien als een wonder en teken van de goden.
 
  • Tanah Lot

Tanah Lot, wat 'land in het midden van de zee' betekent, ligt op een rots aan de zuidkust van Bali. Het is misschien wel 1 van de bekendste tempels op het eiland. De tempel wordt veelvuldig bezocht tijdens de zonsondergang. Een prachtige plek om plaatjes te schieten.
 
  • Pura Ulun Danu Bratan

Deze tempel ligt in het Bratanmeer, in het noorden van Bali en is gewijd aan de godin Dewi Batari Ulun Danu, de godin van het water. Het uitzicht is magnifiek. Mooie plek om foto's te maken.

5. Surfen
Naast 'godeneiland' en 'het eiland van de 1000 tempels' wordt Bali ook 'het surfparadijs' genoemd. Beginnende surfers kunnen zich hier naar hartelust uitleven. Maar ook voor gevorderden is Bali de ideale surfplek.

Bali heeft een ruim aanbod aan surfscholen. Zoek via Google of een andere zoekmachine naar 'surfscholen Bali' en je krijgt een hele waslijst aanbieders, waaronder ook surfscholen beheerd door Nederlanders. 

Gerelateerde artikelen

Ogoh-Ogoh, de dag voor Nyepi

Ogoh-Ogoh, de dag voor Nyepi

14-03-2018 | Ervaar Bali
Voordat Bali een dag van absolute stilte ingaat, is het eerst tijd voor Ogoh-Ogoh dat uitbundig wordt gevierd. De Baline...
Meer »
Ervaar Bali

Ervaar Bali

01-06-2014 | Rubriek
In de rubriek 'Bali' vind je alle artikelen en video's over het prachtige eiland Bali. Je kunt hier informat...
Meer »
Eerlijke oorbellen uit Bali

Eerlijke oorbellen uit Bali

03-05-2013 | Goed Doen
Meer zelfvertrouwen, de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen en een betere toekomst. Dit betekent eerlijke hande...
Meer »
Vliegeren populair op Bali

Vliegeren populair op Bali

04-08-2014 | Ervaar Bali
Vliegeren is erg populair op Bali. Elk jaar vindt er in Sanur, in de maand juli of augustus, het internationale vliegerf...
Meer »
Aapjes kijken in Ubud

Aapjes kijken in Ubud

02-05-2013 | Ervaar Bali
Een bezoek aan Ubud is niet compleet zonder een bezoek aan het apenbos Monkey Forest. Je kunt hier heerlijk wandelen. De...
Meer »