IndonesieNU

5 redenen waarom je in Tugu Blitar moet overnachten

5 redenen waarom je in TuguBlitar moet overnachten

01-06-2015 | Advertorial
In het centrum van het rustige en gerieflijke stadje Blitar, Oost-Java, staat het idyllische Hotel Tugu Blitar. Aan weerszijden van de oprit liggen en hangen groene planten waarachter zich het restaurant en de lobby bevinden. Overdag is deze ‘groene oase’ al een plaatje om te zien, maar ’s nachts wanneer de lichtjes branden, straalt Tugu Blitar een adembenemende, romantische sfeer uit. Vijf redenen waarom je in Hotel Tugu Blitar moet overnachten. 

5 redenen waarom je in Tugu Blitar moet overnachten

1. Het goedkopere broertje van Hotel Tugu Malang

Hotel Tugu Blitar is het goedkopere broertje van het prestigieuze Hotel Tugu Malang. De goedkopere overnachtingstarieven maken je verblijf in Tugu Blitar echter niet minder aangenaam. Integendeel. De serene rust die hier heerst, het zeer attente en vriendelijke personeel en de authentiek ingerichte kamers zorgen ervoor dat je je hier direct thuisvoelt. In het hoofdgebouw van Tugu Blitar waan je je in de tempo doeloe. 

Ook een leuk gegeven is dat Hotel Tugu Blitar een TripAdvisor Certificaat van Uitmuntendheid in de wacht heeft gesleept. Boek een pakketreis 'Het serene Blitar' en ervaar de schoonheid van Tugu Blitar.


2. Rust

Hotel Tugu Blitar ligt, zoals de naam al aangeeft, in Blitar, een rustig stadje in de provincie Oost-Java. De sfeer is hier heel anders dan in het bruisende Surabaya, de hoofdstad van Oost-Java. Blitar is een gerieflijk stadje dat nog niet zo vaak door buitenlandse toeristen bezocht wordt. De sfeer is er zeer gemoedelijk. Voor sommigen zelfs te rustig. Maar voor ons een zeer aangename ontsnapping aan het drukke Surabaya. In Blitar vind je geen druk verkeer. Leuk om te doen is een ritje met de becak. Of maak eens een fietstocht door de stad. Voel de wind door je haren en geniet van al het moois dat je onderweg tegenkomt. Een fietsexcursie kun je ook boeken bij Hotel Tugu Blitar. Deze is onderdeel van de pakketreis 'Het serene Blitar'. 
 

3. Het authentieke Java

In Blitar lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Het dagelijkse leven gaat hier rustig zijn gangetje. De zeer vriendelijke en behulpzame lokale bewoners zijn altijd in voor een praatje. 

5 redenen waarom je in Tugu Blitar moet overnachten

De grond in en rondom Blitar is zeer vruchtbaar. Dit komt door de aanwezigheid van de op een na langste rivier in Oost-Java, de Brantas, en de vulkanische grond in en rondom Blitar. Dat de grond er vruchtbaar is, kun je zien aan de schitterende groene rijstvelden die er in de omgeving te vinden zijn. 

Wanneer je de pakketreis 'Het serene Blitar' boekt, breng je onder meer een bezoek aan de nog actieve vulkaan Kelud. De reis voert langs een schitterend landschap dat bestaat uit een afwisseling van rijstvelden, rivieren, plantages en bossen: Een serene natuur. Ervaar het authentieke Java! 
 

4. Bijzondere excursies

Overnacht in Hotel Tugu Blitar als onderdeel van de pakketreis 'Het serene Blitar'. Deze pakketreis is speciaal samengesteld door de prestigieuze Tugu Hotel Group voor bezoekers van de website van Indonesiënu.

5 redenen waarom je in Tugu Blitar moet overnachten

In vier dagen ervaar je Blitar en omgeving. Maak een fietstocht door Blitar, bezoek de nog actieve vulkaan Kelud en geniet van de rust in deze Oost-Javaanse stad. Voor € 163,- per persoon overnacht je in een uniek boetiekhotel van internationale klasse.
 

5. Prachtige stranden

Ten zuiden van Blitar liggen enkele van de meest mooie stranden van Java.  Een bekend en populair strand is Tambakrejo. Nabij het strand ligt een vismarkt waar de vangst van diezelfde ochtend te koop wordt aangeboden.

5 redenen waarom je in Tugu Blitar moet overnachten

Een ander mooi en onontdekt strand nabij Blitar is Pantai Pangi. Het strand is misschien niet zo eenvoudig te bereiken. Maar als je er eenmaal bent aangekomen, dan kun je, samen met een handjevol Indonesiërs, in alle rust genieten van een magnifiek uitzicht. Een excursie naar Pantai Pangi inclusief lunchpakket is los te boeken bij Hotel Tugu Blitar. Vraag bij de receptie om meer informatie. Of laat Indonesiënu jouw verblijf en excursies in en rondom Blitar samenstellen.  
 
Foto's: Indonesiënu

Gerelateerde artikelen

De schoonheid van Oost-Java

De schoonheid van Oost-Java

26-05-2015 | Tugu Experience pakketreizen
Ervaar samen met Tugu Hotel Group de schoonheid van Oost-Java. Speciaal voor bezoekers van Indonesiënu heeft Tugu H...
Meer »
Ervaar Hotel Tugu Malang

Ervaar Hotel Tugu Malang

02-04-2015 | Advertorial
Je bent nog niet in Malang geweest als je nog niet in Hotel Tugu Malang hebt overnacht. In dit zeer unieke en gerieflijk...
Meer »
Pakketreis: Het serene Blitar

Pakketreis: Het serene Blitar

11-03-2015 | Individuele tour Oost-Java
4 dagen/3 nachten Blitar voor € 163,- per persoon. Overnacht in Blitar in een uniek boetiekhotel van internationale...
Meer »