IndonesieNU

5 populaire bestemmingen Midden-Java

5 populaire bestemmingenMidden-Java

26-05-2013 | Ervaar Midden-Java
De beroemde tempelcomplexen Borobudur en Prambanan, het Ambarawa treinstation, de nog actieve vulkaan Merapi. Dit alles en nog veel meer vind je in de provincie Midden-Java. Indonesiënu heeft 5 populaire bestemmingen in dit deel van Java voor jou geselecteerd. Lees verder en ervaar Midden-Java!
1. Ambarawa-Salatiga
De plaatsen Ambarawa en Salatiga staan bij ons op nummer 1 in de lijst van 5 populaire bestemmingen op Midden-Java. Ze liggen ongeveer 20 kilometer van elkaar verwijderd en zijn ideale uitvalsbases voor uitstapjes in de omgeving. De sfeer is er rustig. De temperaturen zijn aangenaam.

Ambarawa staat vooral bekend om het Museum Kereta Api Ambarawa (spoorwegmuseum) met een prachtige collectie oude stoomlocomotieven. Vanaf het museum kun je een ritje met de lorrie maken naar Tuntang en weer terug. Meer over Ambarawa: Ambarawa, treinreis naar het verleden.

Ten noordwesten van Ambarawa ligt het hogergelegen Bandungan met zijn bloemenmarkt, en nog hogerop vind je het tempelcomplex Candi Gedong Songo (9 tempels). Meer over Candi Gedong Songo: Met een paardje langs 'de Negen Tempels'

Tussen Ambarawa en Salatiga in ligt het Rawa Pening-meer. Lokale toeristen komen hier om te vissen, te picknicken en te genieten van de omgeving. Je kunt ook een bootje huren en het water opgaan.

Ambarawa, Midden-Java, museum Ambarawa

Salatiga ligt aan de voet van de berg Merbabu en ligt tussen Semarang (provinciehoofdstad) en Surakarta/Solo in. 

Leuk is het om s'ochtends vroeg tussen 5-6 uur naar de grote markt in het centrum van Salatiga te gaan. Je kunt dan zien hoe groenten- en fruitverkopers gezamenlijk vanuit het hogergelegen dorpje Kopeng in auto's met open laadbakken in Salatiga aankomen. De marktverkopers, veelal vrouwen, zijn gekleed in kleurrijke kleding. Prachtig om te zien.

Meer over Salatiga: Selamat pagi Salatiga.

2. Surakarta/Solo
Surakarta wordt ook wel Solo genoemd. De kraton (paleis) van Solo ligt aan de oever van de bekende en langste rivier van Java, de Bengawan Solo (548 kilometer lang).

Solo wordt ook wel 'Kota Batik' (batikstad) genoemd. Bezoek het Danar Hadi Batik museum om meer te weten te komen over de geschiedenis van batik.

In de omgeving van Solo zijn ook verschillende tempels te bezoeken zoals de beroemde tempel Prambanan en de nog niet al te bekende tempel Sukuh. Deze tempel met erotische ornamenten lijkt op een Maya pyramide uit Midden-Amerika.

In het Tawangmangu recreatiepark vind je een waterval. Hier komen lokale toeristen in het weekend graag naar toe om te picknicken.

3. Semarang
De hoofdstad van de provincie Midden-Java, gelegen aan de noordkust, heeft een rijke koloniale geschiedenis. De stad heeft een oud stadsdeel uit het Nederlands-Indië tijdperk. Hier kun je nog oude gebouwen vinden uit de Nederlandse tijd.

Ook heeft Semarang een echte Chinatown, de pecinan, met een traditionele markt, Chinese tempels en eetstalletjes. Hier schijn je ook de lekkerste loempia's van Semarang te kunnen krijgen.

In de Pandanaran straat, staan vele winkeltjes die traditionele lekkernijen aanbieden, zoals bandeng presto (melkvis), loempia's en wingko babat (kokoscake).

4. Magelang
Het rustige stadje Magelang ligt ongeveer 80 kilometer ten zuiden van de provinciehoofdstad Semarang. Magelang is de dichtstbijzijnde grote stad in Midden-Java voor een bezoek aan het boeddhistische heiligdom Borobodur.


     Raften


Raften is een populaire activiteit in Magelang. Lokale toeristenbureau's bieden paketten aan voor zowel beginners als gevorderden. Je betaalt ongeveer 600.000 rupiah per boot voor het goedkoopste pakket (incl. Begeleider, lunch en verzekering).

Wil je het wat rustiger aan doen, bezoek dan de Losari koffieplantage, gelegen in een prachtige omgeving. Hier ligt ook het Mesa Stila resort, omgeven door 8 vulkanen.
 
Vanuit Magelang kun je ook een trip maken naar het Diengplateau, een grote vulkaankrater met de oudste tempels van Midden-Java, heetwaterbronnen en kleurrijke meren. Een mooie locatie om foto's te maken.

5. Purwokerto
Purwokerto ligt ongeveer 128 kilometer ten westen van Magelang. Vanuit deze stad zijn uitstapjes te maken naar onder andere Baturaden (natuurpark), Pancuran Pitu en Pancuran Telu (warmwaterbronnen) en Gua Sarabadak (grot).
 
Foto: Indonesiënu

Gerelateerde artikelen

Kleurrijke pagode in Semarang

Kleurrijke pagode in Semarang

17-07-2014 | Ervaar Midden-Java
Tree voor tree lopen wij de trap op. Hoe hoger wij komen, hoe sterker de geur van brandend wierook. Een kleurrijk bouwwe...
Meer »
5 topattracties in Semarang

5 topattracties in Semarang

15-06-2013 | Ervaar Midden-Java
Semarang, de hoofdstad van de provincie Midden-Java, wordt ook wel de loempia-stad van Indonesië genoemd. Volgens I...
Meer »
Eten in Kota Lama Semarang

Eten in Kota Lama Semarang

03-01-2014 | Restaurant Ikan Bakar Cianjur
Semarang, de hoofdstad van de provincie Midden-Java heeft op culinair gebied veel te bieden. De havenstad is niet alleen...
Meer »
Het spookt in Lawang Sewu

Het spookt in Lawang Sewu

05-11-2013 | Ervaar Midden-Java
Het schijnt er te spoken. Bezoekers zouden er geesten hebben gehoord én gezien. Het is dan ook niet verwonderlijk...
Meer »
Lekkere loempia's in Semarang

Lekkere loempia's in Semarang

27-09-2013 | Ervaar Midden-Java
Semarang, de hoofdstad van de provincie Midden-Java, wordt ook wel de loempia-stad van Indonesië genoemd. Volgens I...
Meer »
ESTO, bus met een verhaal

ESTO, bus met een verhaal

17-06-2013 | Ervaar Midden-Java
De stad Salatiga, Midden-Java, staat niet alleen bekend om de traditionele snacks als enting-enting gepuk (pindakoekjes)...
Meer »
Selamat pagi Salatiga

Selamat pagi Salatiga

26-03-2013 | Ervaar Midden-Java
Salatiga ligt tussen Semarang en Solo in. In de stad vind je nog talrijke sporen van de Nederlandse aanwezigheid, waaron...
Meer »