IndonesieNU

27 schoolmeisjes in trance na dansoptreden bij Tanah Lot

27 schoolmeisjes in trance nadansoptreden bij Tanah Lot

24-08-2018 | Nieuws
Op twee achtereenvolgende dagen zijn 27 leerlingen van twee verschillende middelbare scholen in trance geraakt nadat ze hadden deelgenomen aan een dansoptreden bij de populaire tempel Tanah Lot op het Indonesische eiland Bali. De leerlingen, allen meisjes, konden niet stoppen met dansen en springen. 
Op maandag (20/8/2018) raakten 7 meisjes in trance. De volgende dag was het de beurt aan 20 meisjes van een andere middelbare school. De Indonesische nieuwssite Kompas schrijft dat de meisjes maar bleven springen en dansen. 

De leerlingen raakten in trance nadat ze een paar dagen eerder, op zaterdag (18/8/2018) rond 18.00 uur lokale tijd, een dans moesten uitvoeren tijdens een ceremonie bij de populaire tempel Tanah Lot. Zij maakten deel uit van een groep bestaande uit 1800 dansers die gezamenlijk de dans 'Rejang Sandat Ratu Segara' uitvoerden. 

Een van de ouders van de in trance geraakte meisjes vertelt aan Indonesische media dat haar dochter maar bleef schreeuwen en dansen. 'Na het dansen hoorde zij ook de klanken van de gamelan', aldus de moeder zoals geciteerd door Kompas. 

De 'Rejang Sandat Ratu Segara'-dans is een heilige dans die begeleid wordt door een gamelanorkest. De dans wordt uitgevoerd als dank aan moeder aarde. Ook tijdens de ceremonie bij Tanah Lot zouden honderden dansers in trance zijn geraakt. 

Foto: Dionisius Purba/Flickr

Gerelateerde artikelen

Obama houdt vakantie op Bali

Obama houdt vakantie op Bali

23-06-2017 | Nieuws
Voormalig president van de VS Barack Obama opent begin juli 2017 het Congres van de Indonesische Diaspora dat plaatsvind...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-06-2018 | Nieuws
I Gusti Ngurah Rai International Airport op Bali is om 14.30 uur lokale tijd weer open voor vliegverkeer. De luchthaven ...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-11-2017 | Nieuws
Na twee dagen gesloten te zijn geweest, is I Gusti Ngurah Rai International Airport weer open voor het vliegverkeer.&nbs...
Meer »
In luxe verblijven op Bali?

In luxe verblijven op Bali?

11-11-2017 | Advertorial
Op zoek naar luxe accommodatie op Bali? Neem dan een kijkje op de website van Bali Vakantie Verhuur. Bali Vakantie ...
Meer »