IndonesieNU

16 juli 2019: Bali opgeschrikt door aardbeving

16 juli 2019: Bali opgeschriktdoor aardbeving

16-07-2019 | Nieuws
Het Indonesische eiland Bali is dinsdagmorgen (16/7/2019) opgeschrikt door een aardbeving. De beving vond om 08.18 uur lokale tijd plaats. Er zijn meldingen binnengekomen over schade aan gebouwen. 
 
De beving werd in een aantal gebieden op Bali gevoeld, zoals in Nusa Dua, Denpasar, Tabanan en Jembrana. Ook in gebieden buiten Bali, zoals op Lombok en in delen van Oost-Java, werd de beving gevoeld. 

Het epicentrum van de aardbeving lag 83 kilometer ten zuidwesten van Nusa Dua, op 68 kilometer diepte. Er is geen tsunamiwaarschuwing afgegeven. Waar eerder 6,0 op de schaal van Richter werd gemeten, is de kracht van de beving door het Indonesische meetinstituut naar beneden bijgesteld, naar 5,8 op de schaal van Richter. 

Er zijn voorlopig nog geen berichten over slachtoffers. Wel zijn er meldingen over schade aan gebouwen in onder meer Ungasan, Kuta en Nusa Dua. De lokale autoriteiten zeggen dat het vliegverkeer op I Gusti Ngurah Rai International Airport op Bali geen hinder ondervindt van de beving. 

Twee dagen eerder werd Halmahera, het grootste eiland van de Molukken, getroffen door een sterke aardbeving. Die beving had een kracht van 7,3 op de schaal van Richter en heeft aan zeker twee mensen het leven gekost. 

Gerelateerde artikelen

Obama houdt vakantie op Bali

Obama houdt vakantie op Bali

23-06-2017 | Nieuws
Voormalig president van de VS Barack Obama opent begin juli 2017 het Congres van de Indonesische Diaspora dat plaatsvind...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-06-2018 | Nieuws
I Gusti Ngurah Rai International Airport op Bali is om 14.30 uur lokale tijd weer open voor vliegverkeer. De luchthaven ...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-11-2017 | Nieuws
Na twee dagen gesloten te zijn geweest, is I Gusti Ngurah Rai International Airport weer open voor het vliegverkeer.&nbs...
Meer »
In luxe verblijven op Bali?

In luxe verblijven op Bali?

11-11-2017 | Advertorial
Op zoek naar luxe accommodatie op Bali? Neem dan een kijkje op de website van Bali Vakantie Verhuur. Bali Vakantie ...
Meer »