IndonesieNU

Jakarta


In de rubriek 'Jakarta' vind je alle informatie over de hoofdstad van Indonesië, onder andere over vervoer, eten en drinken, en populaire attracties in Jakarta.

 

bunderan hi jakarta


Vervoer naar, van en in Jakarta
Naar en van: Jakarta is een van de belangrijkste toegangspoorten tot Indonesië. De Indonesische hoofdstad is goed verbonden met Nederland. Dagelijks vertrekken er vanaf Schiphol verschillende vluchten naar Jakarta.

Jakarta is een ideaal startpunt voor je verdere reis door Indonesië. Vanuit Soekarno Hatta International Airport vliegen dagelijks vluchten naar andere delen van het land, bijvoorbeeld naar Yogyakarta, Medan en natuurlijk Bali.

vliegtuig take off

Een andere unieke ervaring is met de trein of met de bus. Dagelijks vertrekken er treinen vanaf station Gambir naar andere steden op Java, zoals Bandung, Semarang, Yogyakarta en Surabaya. Ook rijden er dagelijks (nacht)bussen vanaf Jakarta naar andere delen van Java, Sumatra en het populaire toeristeneiland Bali.

In: In Jakarta kun je kiezen uit verschillende vervoermogelijkheden: ojek (motortaxi), bajaj (gemotoriseerde driewieler), bussen zoals de TransJakarta, minibusjes. De meest comfortabele manier van reizen in Jakarta vinden wij toch wel in een huurauto of een taxi.

Wanneer je besluit om met de taxi te gaan, raden wij je aan een van de gerenommeerde taxivervoerbedrijven te nemen zoals Blue Bird of
Express. Een taxi is uitermate geschikt wanneer je van punt A naar punt B wilt reizen. Wil je echter meerdere plekken op een dag bezoeken, dan is het handiger om een auto te huren.

kota tua jakarta

Bezienswaardigheden
Jakarta heeft natuur, cultuur en vertier. Voor natuur ga je naar het Muara Angke Natuurreservaat of naar Pulau Seribu (Duizend Eilanden). Cultuur snuiven doe je onder meer in Kota Tua, het oude stadsdeel van Jakarta, of Glodok, de Chinese wijk. Voor vertier kun je onder meer terecht in een van de vele shopping malls, discotheken of bioscopen in de miljoenenstad. Breng ook eens een bezoek aan Taman Mini Indonesia Indah, het Madurodam van Indonesië. Lees ook: 5 topattracties in Jakarta

Accommodatie
Jakarta heeft een overvloed aan overnachtingsmogelijkheden, van goedkope guesthouses tot superluxe hotels. De meest ideale plek om te verblijven is in het centrum van Jakarta (Jakarta Pusat), dichtbij de belangrijkste bezienswaardigheden en het winkelgebied.

culinair indonesie

Culinair Jakarta
Op culinair gebied heeft Jakarta veel te bieden. In de foodcourts van de overdekte winkelcentra vind je gerechten uit verschillende streken van de Indonesische archipel. Een leuke culinaire ervaring is in Kelapa Gading, een brede, lange straat met een breed scala aan eetgelegenheden. 

Laatste berichten

Cafe Batavia, een mooie reis naar Tempo Doeloe

Cafe Batavia, een mooie reisnaar Tempo Doeloe

24-01-2017 | Ervaar Jakarta
Cafe Batavia is een absolute must-see tijdens je bezoek aan Lapangan Fatahillah in de Indonesische hoofdstad. Het cafe l...
Meer »
Dierentuin Ragunan in 90 seconden

Dierentuin Ragunan in 90 seconden

29-03-2017 | Video
Dierentuin Ragunan is een van de vele populaire attracties in Jakarta. Wat de dierentuin ook bijzonder maakt, is de oppervlakte: 147 hectare. Ragunan is daarmee een van de grootste dierentuinen ter wereld. De dierentuin herbergt bijna 300 diersoorten en bijna 200 plantensoorten. Wandel met ons mee door dierentuin Rag...
Meer »
Meer berichten